sony-ps3-motion

E3 fuarında yapılan basın toplantılarından gelen haberleri paylaşmaya devam ediyoruz. Sony'nin dün gece yapılan sunumunda, beklenildiği gibi bir hareket algılayıcı demosu ve PSP Go'nun tanıtımı yapıldı. Microsoft'un Project Natal'ının yanında Sony'nin hareket algılayıcısı çok daha basit kaldı. Sunumda "bazı deneyimler için tuşlara ihtiyaç vardır" sözleriyle Microsoft'a gönderme yapıldı ve hala bir kontrol cihazına ihtiyaç olduğu dile getirildi.

Yapılan demoda ucu renkli kısa bir çubuk kontrolör sayesinde çeşitli oyunlar oynandı ve çift kontrolör kullanılarak ok atmak gibi bazı aksiyonlar gösterildi. Sony'nin hareket algılayıcısının Nintendo Wii'den bir üstünlüğü olduğunu söylemek zor. Yeni ürünün çıkış tarihi 2010 baharı olarak belirlenmiş ancak fiyatı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Demo videosunu Youtube'den izleyebilirsiniz. (Youtube ülkemizden engelli olduğu için videoyu embed etmek manasız olacak ancak ulaşabilenler izleyebilir.)

Basın toplantısındaki diğer önemli ürün  PSP Go oldu. PSP Go hakkında sız(dırıl)an bilgilerle dün bir yazı yazmıştık.  Daha önceki yazıda da bazılarına yer verdiğimiz teknik detaylar ise şu şekilde.

  • 3.8 inç LCD ekran.
  • Kaydırılarak açılan kontrol paneli.
  • 16 GB flash hafıza.
  • Wi-Fi.
  • Bluetooth.
  • M2 Memory Stick Micro portu.
  • Disk sürücüsü yok.

Başlangıçta siyah ve beyaz olmak üzere iki renkte satılacak olan ürünü ileriki zamanlarda muhtemel başka renkleri de satışa sunulacaktır. Eski PSP den %50 daha küçük olan yeni PSP Go, eskisine oranla %40 daha hafif. Disk sürücüsü olmadığı için sadece Play Station Network üzerinden internet yoluyla veri alabilecek olan PSP Go için Sony gerekli kurumlarla anlaşmaları yapmış. Cihaz satışa sunulduğunda Play Station Network üzerinde 9400 televizyon şovu ve 1900 film satın alabilecek durumda olacak.

Avrupa ve Amerika'da 1 Ekim'de satışa sunulacağı açıklanan ürün 249 Euro ve $249''dan satılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.