Webrazzi'nin mobil istatistikleri PercentMobile'dan

Webrazzi'nin mobil istatistikleri PercentMobile'dan

percentmobilePercentMobile henüz sadece davetiye ile üye alan bir servis ve amacı web sitelerinin mobil trafiğini ölçmek. Yani Google Analytics'in sadece genel bir mobil boyutu diyebiliriz. Aslında girişim TigTags isimli bir kurumsal mobil istatistik servis sağlayıcının alt girişimi. Webrazzi için bir süre önce servisi deneme şansımız olmuştu ve ilgili kodları eklemiştik. Bugünlerde veri toparlanınca raporlarımıza baktık.

PercentMobile'ın en önemli özelliği ücretsiz olan servisin oluşturduğu raporların da herkese açık olması. Bu sebeple Webrazzi'nin mobil erişim raporlarında gizlimiz saklımız yok. ;)

Görünen o ki Webrazzi çok fazla mobil olarak erişilen bir yer değil. Yaklaşık 1 haftalık bir süreçte toplam trafiğimizin sadece %0.6'sı mobil cihazlar üzerinden yapılmış. Okuyucularımız 22 farklı cihaz, 7 farklı operatör (ISP'ler dahil) ve 4 farklı ülkeden siteye mobil olarak erişmiş.

Okuyucularımızın en çok kullandıkları markalar %46.9 ile Apple, %29.2 ile Nokia, %10 ile Samsung olmuş. Operatörler tarafında PercentMobile'ın tespit edemediği %49.2 olan bir değer var onun ne olduğunu bilemiyoruz. Büyük olasılıkla ISP'lerden biridir. Tespit edilenler arasında ise Turkcell %34.6 ile erişim için en çok kullanılan operatör olmuş.

mobile-analytics-by-percent-mobile-mobile-analytics-mobile-web-analytics-free-mobile-analytics-mobile-site-tracking_1241620204849

Entresan bir bilgi olarak Webrazzi'ye mobil erişim sağlayan okuyucularımızın sadece %13.8'i Wifi kullanmış. Yani kalan grup direkt operatörün Gprs/Edge paketinden giriş yapmış.

Bunlar önümüzde büyük bir yol açan, bizi inanılmaz aydınlatan bilgiler değil elbette ancak fikir olması adına biraz olsun ışığından faydalandık diyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.