Uygulama geliştiriciler Apple'ı mahkemeye vermeye hazırlanıyor

Uygulama geliştiriciler Apple'ı mahkemeye vermeye hazırlanıyor

iPhone uygulama geliştiricilerinden geçtiğimiz Mart ayında paralarını alamadıklarına dair bir çığlık yükselmiş ve bu çağrı bizde olduğu gibi pek çok blogda yer almıştı. Apple o zamanki şikayetleri giderememiş olacak ki parasını alamayan uygulama geliştiriciler iPhonedevsdk forumunda, Apple'ı mahkemeye vermeye niyetlenecek kadar sinirlenmiş durumdalar. Özellikle bu işi ana gelir kaynağı olarak belirlemiş evli barklı çoluk,çocuk sahibi geliştiricilerin şikayetleri durumun vehametini arttırıyor.

Geçtiğimiz hafta 1 milyarıncı uygulamanın indirildiği App Store'un gelişticilerin paralarını ödemek konusunda çok sıkıntılı bir sistemi var. Önce o ayki bölgesel gelir raporları hesaplanıyor ondan sonra ödeme planına alınıyor ve ödeme zamanı geldiğinde yine gecikmeyle ücretler ödeniyor. Geliştiricilerin asıl şikayet ettiği nokta ise ilk adım olan bölgesel olarak hesaplanan raporların zamanında düzenlenememesi. Apple daha önce gündeme gelen şikayette olduğu gibi hala kulağının üzerine yatmaya devam ediyor.

App Store gibi hem kendine hemde geliştiricilere koca bir kazanç kapısı yaratan Apple'dan herkes daha özenli bir sistem bekliyordu. Ancak Apple'dakiler maillere cevap vermeye dahi tenezzül etmiyor. Cevap verdiklerinde ise "lütfen bize mail atmayı bırakın" demeleri ise işi içinden çıkılmaz bir hale getiriyor.

Sonuç olarak geliştiriciler ne paralarını alabiliyor nede Apple'dan doğru düzgün bir cevap. Geliştiricilerin bu şikayetleri şimdiden TechCrunchGizmodo gibi teknoloji bloglarında yer aldı. Apple çalışanlarını bunları görmemesi imkansız.  Durum böyleyken Apple ile mahkemelik olacak ilk geliştirici bakalım kim olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.