bumptop3 boyutlu masaüstülerin standart olarak işletim sistemlerine girmesi yakın bir gelecekte görünmüyor. Dokunmatik ekran teknolojisinin gelişmesinin ardından gelişmiş masaüstü kavramı kendini daha çok hissettirecek. Durum böyleyken Bumptop zamanının ilerisinde bir araç olarak karşımıza çıkıyor.  Bumptop'un, bilindik masaüstü düzenleme araçlarından farkı dokunmatik ekranlarla kontrol edilebilen 3 boyutlu fizik motorunun olması. Gerçek bir masaüstünden çok küçük bir ofis odasını anımsatan uygulamanın ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunuyor.

Yazılım masaüstünüzdeki ikonlarınızı 4 duvarlı bir alanda objeler haline çeviriyor. Masaüstünüzdeki objeleriniz üst üste koyabilir, duvarlara asabilir veya yığınlar halinde saklayabilirsiniz. Fotoğraf çerçeveleri yaratarak istediğiniz dosyadan veya internet üzerinden resimleri çağırarak slayt gösterileri yaratabiliyorsunuz. Gerçek dünyada masanızda duran dijital çerçeveyle aynı işi yapıyor diyebiliriz.

Dokunmatik ekranlı bilgisayar sahiplerinin parmak hareketleriyle de kontrol edebildiği Bumptop, Windows 7 üzerinde multi touch desteğide sunuyor. Şimdilik sadece Windows yüklü makinelerde çalışan programın ileride Mac ve Linux sürümleri de yayınlanacakmış.

Bumptop'ın ücretsiz versiyonunu sitesinden indirip denemeden önce kullanım videosunu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.