Power Glove 20 yılında yeniden doğdu

Nintendo'nun Türkiye'de olmasa bile Amerika Birleşik Devletlerinde büyük satış rakamları elde ettiği Power Glove'un üzerinden 20 yıl geçti. 1989'da yaratılan eldiven oyun kontrolörü Nintendo oyun konsollarında sadece bir kaç oyunun kontrolünde kullanılabildi. Aslında bizim Power Glove'u gördüğümüz yer bir Hollywood filmiydi.

The Wizard isimli filmin içinde kötü kalpli oyun cambazı Lucas Barton'un Power Glove'u kullanarak  Rad Racer oynamıştı. Üretilmesinin üzerinden 20 yıl geçen Power Glove, oyun geliştiricisi Matt Mechtley'in ellerinde 21. yüzyıla uygun olarak yeniden geliştirildi.

matt-power-glove

Matt, eski bir Power Glove'a bluetooth, akselerometre ve microcontroller entegre ederek çok daha gelişmiş ve kablosuz Power Glove'u elde etmiş. Hatta kendi cihazı yapmakla kalmamış ve nasıl yapıldığını videoda anlatmış. Uzun yıllar genç beyinlerimizin hayallerini süsleyen Power Glove'a şimdi sahip olabiliyor olsakta konsolu ve oyunları bulmak çokta kolay olmayacaktır.

Matt'in kendi yayınladığı videonun dışında InstrucTable 18 adımda yeni nesil Power Glove rehberi yayınlamış. Meraklılarına duyurulur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.