Android'li ikinci telefon HTC Magic 1 ay geç gelecek

Android'li ikinci telefon HTC Magic 1 ay geç gelecek

htc-androidHTC'nin geliştirdirdiği ikinci Android işletim sistemli akıllı telefon Magic'in çıkışı Mayıs ayına ertelendi. Google'un mobil cihazlar için geliştirdiği ve HP'nin netbooklarda kullanmayı değerlendirdiği işletim sistemi Android için işler çok da iyi gitmedi. Önce HTC'den daha sonrada Samsung'dan gelen erteleme haberleriyle darbe yiyen Android, bu ay çıkacak HTC Magic'i bekliyordu ki o da olmadı.

Geçen ay Barselona'da tanıtıldığında büyük beğeni toplayan cihaz, Vodafone destekli olarak satılacak.  Akıllı telefon piyasası öyle bir hal aldı ki GSM şirketleriyle anlaşması yapılmamış cihaz yok gibi birşey.

Magic sadece dokunmatik ekranlı olacak, yani G1'daki gibi alttan çıkan bir klavyesi olmayacak. 3.2 inçlik; 320X240 pixel çözünürlüğe sahip bir ekrana sahip olacak Magic, 3.2 MPlik kamerası bulunmakta. Wi-fi ve GPS desteği bulunan telefon Google uygulamalarıyla entegre çalışacak. Gmail, Google Maps, Google Talk ve Youtube gibi servislerle birebir kullanım kolaylığı olacak telefona Android marketten alınabilecek uygulamalarla daha da zenginleştirmek mümkün olacak.

magic_3v_660px

Tabi ki Android deyince herkesin aklına iPhone karşılaştırması geliyor.  Magic boyut olarak iPhone ile hemen hmen aynı boyutlarda, tasarım olarakda ben Magic'i daha çok beğendiğimi itiraf ediyorum.  Uygulama anlamında ise Android, iPhone ile karşılaştırıldığında önünde alması gereken uzun bir yol var.

Vodafone tarafından piyasada çıkartılacak Magic'in ülkemize de en yakın zamanda gelmesini bekliyoruz. Son dönemde zor zamanlar geçiren Vodafone Türkiye bir süre önce toplu işten çıkarma yapmıştı. Vodafone Türkiye'nin buradaki en büyük şansı iPhone'da olduğu gibi Turkcell kapışmak zorunda olmaması. Hatırlayacak olursak iPhone'u Türkiye'ye getireceğini ilk Vodafone duyurmuş ama Turkcell'de aynı günde iPhone'ları satışa sunmuştu.

Gizmodo'nun Barcelona'da çektiği videodan telefonu inceleyebiliriz.

Android G2: HTC Magic Hands ON from Gizmodo on Vimeo.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.