shuffle2Apple, iPod Shuffle'ın yeni versiyonunu dün satışa sundu. 4GB hafızaya sahip ürün Amerika'da $79.99 'dan satılacak.  Dünyanın en küçük müzik çaları olan 3. nesil Shuffle, bir önceki versiyonunun yarısı kadar. 1000 şarkıyı hafısasında tutan müzik çaların şarjı 10 saat kesintisiz müzik dinlemenize izin  veriyor. Kulaklıktaki tuşlarla kontrolü sağlanan Shuffle üzerindeki yeşil ışıkla komutunuza yanıt veriyor. Yeni Shuffle'ın öne çıkan en büyük özelliği VoiceOver.

VoiceOver özelliğiyle şarkı çalarken veya dururken şarkının ve sanatçının ismi sesli olarak söyleniyor. VocieOver, Türkçe dahil 14 dili destekleniyor. Apple sayfalarından dinlenebilen Türkçe konuşma gayet akıcı ve insansı bir tonda daha çok radyo dinlerken araya giren duyurular gibi.  iPodumuz bizimle konuşuyor, çalma listelerini şarkı isimlerini bize söylüyor. iPod Shuffle'ların ekransız olması yüzünden yapılabilecek tek çözüm yöntemi VoiceOver'da hayata geçmiş. 4. nesil Shuffle'larda bizimle konuşmayı başarırsa, Shuffle evrimini tamamlamış sayılabilir. Değiştir Shuffle, sıradaki şarkı Shuffle, Erkin Koray listesine geç Shuffle :) Gayet eğlenceli olacaktır.

ipodshuffleshuffle3shuffle2

Şimdilik parlak siyah ve gümüş reklerinde satışa sunulan cihaz, paslanmaz çelik clip ile birlikte gelecek. Ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı konusunda bilgi almaya çalışacağız.

 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.