.gov.tr 2.0: Cumhurbaşkanımız Nerede?

.gov.tr 2.0: Cumhurbaşkanımız Nerede?

Amerika'nın Web 2.0 araçlarını ve sosyal medyayı en yoğun kullanan başkanı Barack Obama'nın Beyaz Saray'a çıkışı ile birlikte internete dönük kararları merakla takip ediliyor. O kadar dikkatle takip ediliyor ki Beyaz Saray web sitesinde bugüne kadar YouTube ile siteye eklenen videoların artık Beyaz Saray'a özel bir oynatıcı üzerinden yayınlanıyor olması bile popüler blogların ilgisini çekmiş ve bu değişim gündeme konu olmuş. Haberi okuyunca bizim ülkemizde bu tür içerikler nasıl paylaşılıyor ve bu tür uygulamalar nasıl kullanılıyor diye merak ettim ve araştırmaya başladım. Daha araştırmamın başındaydım ki T.C. Cumhurbaşkanlığı web sitesinde son derece takdir ettiğim bir uygulamayla karşılaştım.

Ne kadar zamandır bu servis yayında ya da kaç kişinin haberi var bilemiyorum ancak T.C. Cumhurbaşkanlığı web sitesindeki "Cumhurbaşkanımız Nerede?" isimli uygulama aslına bakarsanız Obama'nın halkla ilişkiler ajansının yönettiği sosyal medya kampanyasından çok daha fazla etkiledi beni.

cumhurbaskani_nerede

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dünya çapındaki tüm gündemini Google Maps üzerinden takip edebildiğiniz, bulunduğu konuma tıkladığınız takdirde programa ait video ve fotoğraflara ulaşabildiğiniz servisin hem uygulaması, hem sunumu hem de düşüncesini son derece başarılı buldum.

Fotoğrafların LightBox ile görüntülendiği, videoların ise JW Player ile yayınlandığı servise şu anda elimde olsa Webrazzi özel ödülü verebilirdim.

Tüm devlet sitelerini teker teker inceleme şansı bulamadım ama incelediklerim arasında sadece "Cumhurbaşkanımız Nerede?" servisi ile değil, genel anlamda da T.C. Cumhurbaşkanlığı web sitesinin kalitesi ile fark yarattığını söyleyebilirim.

Web sitesini ve söz konusu servisi kim ya da hangi şirket hazırladı bilemiyorum ancak özel ilgi gösterildiğinde son derece başarılı işler yapılabildiğini ortaya koyan bir örnek olduğu için kesinlikle incelenmesini tavsiye ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.