safari-top-sites-small

Apple cihazlardan sonra Pclerimize de bulaşan Safari'nin, yeni sürüm betası çıktı. Yeni sürümdeki en büyük özellik java script motorunda yapılan değişiklik. Nitro java script motoru,IE 8'den ve Firefox'tan 4 kat hızlı sayfa yüklenmesine imkan sağlıyor. Chrome'un ise küçük bir farkla önüne geçiyor.

Safari'nin bir diğer güzel özelliği, özelleştirilebilen giriş sayfası ile en çok kullanılan sitelerin kolayca ulaşılabilir olması. Benzer açılış sayfaları Opera ve Chrome'da da bulunmakta. Bunun dışında Safari 4'te yenilenen sekmeler, Chrome benzeri bir görünümle  geliyor. Chrome'dan farkı ise sekmelerin ayrı işlem olarak çalışmaması yani herhangi bir sayfa çöktüğünde tüm tarayıcıyı kapatmanız gerekecek.

Safari ile ilgili web tasarımcılarını en çok sevindirecek haber ise şüphesiz web standartlarına olan bağlılığı olacak. Safari Acid 3 testinden başarıyla geçmiş tek web tarayısı olmuş. IE 6'dan bıkıp usanan tasarımcılar, web standartlarıyla tam uyum içerisindeki Safariyle rahata erecekler.

Safari daha bir çok özelliğiyle göz doldururken, Firefox ile yarışacak kadar ram tüketmesi en büyük handikapı oluyor. Hiç bir eklentinin olmadığı haliyle bile Firefox ile kafa kafaya ram tüketen Safari, Firefox kullanıcıları için o kadar cazip görünmüyor. Betadan çıktığında bu sorunun çözülmesini umalım.

Safari 4 Betayı buradan indirip deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.