Amazon ana satış kalemi olan kitap satışını elektronik boyuta taşımak için Kasım 2007'de hayata geçirdiği Kindle'ı epeyce geliştirmiş ve 24 Şubat'ta Kindle 2'yi pazara sunmaya hazırlanıyormuş. Ön sipariş verilebilen Kindle 2, piyasaya $359 olan satış rakamıyla çıkacakmış.
Kindle için Amazon üzerinde temin edilebilen e-kitaplar genel olarak $9.99'dan satılıyor. Amerika'da ücretsiz olarak kullanılabilen 3G hizmetiyle teslim edilen kitap zahmetsizce Kindle'ınızın içine yüklenebiliyor. Bizim için ise e-kitabı indirdikten sonra USB üzerinden Kindle'a göndermek dışında bir seçenek bulunmuyor malesef.
Yeni Kindle eskisine göre çok daha ince, yaklaşık olarak bir kurşun kalem kalınlığında. Sayfa çevirme tuşları eskisine göre daha işlevsel yerlere konulmuş ve sayfa çevirme hızı %20 oranında artırılmış.
Kindle 2, 6 inçlik 600 x 800 bir ekrana sahip. Kindle'da okunuşu rahatlatmak için 16 gri tonlama kullanılmış. Kindle 2, 2 GB hafızasıyla ortalama olarak 1500 kitap alabileceği söyleniyor tabi bu sayı kitap boyutuyla birebir orantılı. İlk versiyona göre pil ömrü %25 artırılan Kindle 2, 4 gün kablosuz bağlantısı açıkken, 2 hafta da kablosuz bağlantısı kapalıyken kullanılabiliyor.
Kindle kitap okumanın dışında desteklediği mp3, jpg, bmp, png formatlarıyla farklı amaçlar için de kullanılabiliyor. Mesela kitap okurken müzik dinlemeniz mümkün. Bunun dışında depolayabileceğimiz resimlerle Kindle'ı bir resim albümü olarak da kullanabilirsiniz.
Kindle'ın eksik yönleri arasında hiç şüphesiz ekranının dokunmatik olmaması gelecektir. Özellikle bir numaralı rakibi Sony Reader'ın dokunmatik ekranı varken Kindle 2'de bu özelliğin olmaması bir handikap olarak gözükebilir. Diğer taraftan kitap okumanın lezzetini bozmamak niyetiyle de bu özellikler rafa kaldırılmış olabilir.
Herşeyin zamana uyarlandığı bu devirde kitapların da zamana uyması aslında çok da yadırganmaması gereken bir durum. Kindle depolayabildiği yüzlerce kitapla kütüphanemizi yanımızda taşıyabilmemizi sağlıyor (sanki kütüphanemizde yüzlerce kitap varmış gibi :) ). Kitap kurtlarının "ben kağıda dokunacağım kardeşim" serzenişleri bir kenarda dursun, yeni nesil kitap okuma alışkanlığımıza "merhaba" diyelim.
Güncelleme: Kindle 2, kendi e-kitap formatı AZW, txt, pdf, html ve doc formatlarını destekliyor. Fakat AZW dışındaki diğer formatlarda farklı görüntülemeler olabilir. Cihazı test etmediğimiz bilemiyoruz.