HubSpot'un Twitter raporu

HubSpot, internet marketing üzerine makalelerin bulunduğu ve webinarlar yani web seminerleri düzenleyen bir internet marketing şirketi. HubSpot yine kendi iştiraki olan Twitter Grader'dan elde ettiği verilerle "State Of Twittersphere" isimli bir rapor yayınladı. Rapor Grader üzerinden toplanan gerçek kullancı verilerine dayandığından güvenilebilir bir kaynak oluşuruyor.

Rapora geçecek olursak.

-Toplam twitter üyesi 4-5 milyon arasında tahmin ediliyor. -Bu üyelerin %70'i 2008 yılında , %20si ise son 60 gün içinde üye oldu. -Twitter'a günde 5-10 bin arasında yeni üye katıldığı tahmin ediliyor. -Twitter son 12 ayda trafiğini %600 arttırmış (Compete.com). -Üyelerin %82'si kişisel bilgilerini girerken %62'si profillerine bir resim yüklemiş.

Twitter üyelerinin takip etme ve edilme sayılarında genel olarak eşitlik söz konusu.

-Üyelerin %35'i 10 veya daha az kullanıcı tarafından takip ediliyor. -Kullanıcıların %9'u kimseyi takip etmiyor. -Bir kullanıcının ortalama takip ettiği profil sayısı 70 olarak hesaplanmış. -Haftaiçi günlerdeki tweet sayısı, haftasonu günlerin tweet sayısında %50 fazla. İnsanlar iş güç arasında vakit bulup tweetlerken tatil günlerinde kendilerine vakit ayırıyorlar anlaşılan.

Raporun tamamını pdf formatında indirebilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.