Adobe Air Linux ile buluştu

Adobe yaptığı açıklama ile Adobe Air platformunun Linux işletim sistemi ile tam olarak uyumlu hale getirildiğini duyurdu. Adobe, Air'ın Linux sürümünü Eylül ayından beri beta sürümü olarak test ediyordu. Fakat yeni yayınlanan sürüm Windows ve Mac sürümlerindeki tüm özellikleri içermekte. Adobe'nin yaptığı açıklamaya göre, yeni sürüm ile beraber halen kullanılmakta olan Air uygulamalarının hemen hemen hepsi Linux kullanıcıları tarafından kullanılabilecek.

Linux sürümünün tam olarak yayınlanması ile beraber Adobe Air kullanılarak geliştirilen bir masaüstü uygulaması artık Windows, Mac ve Linux işletim sistemleri tarafından ortak olarak kullanılabilecek. Bu da geliştirilen uygulamaların farklı sürümlere ihtiyaç duymaksızın çok geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanılabileceği anlamına geliyor. Uygulama geliştiricileri açısından çok büyük bir kolaylık sağlayacak bu son sürüm ile beraber Air uygulamalarının hayatımızdaki yerinin daha da artacağını düşünüyorum. Ayrıca Linux sürümü ile beraber web sitelerinin fonksiyonlarını masa üstüne taşıyan Air'ın daha geniş bir programcı ve geliştirici grubu tarafından kullanılmasının da önü açılmış oldu.

Air platformu bugüne kadar kullanıcılar tarafından 25 milyondan fazla yüklenmiş. Air uygulamaları geliştiren büyük markalar arasında AOL, eBay, The Nasdaq Stock Market ve New York Times gibi isimler de yer alıyor.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.