fbFund sonuçlandı 5 uygulama 250'şer bin dolar yatırım aldı

fbFund sonuçlandı 5 uygulama 250'şer bin dolar yatırım aldı

Facebook'un uygulama geliştiriciler için oluşturduğu fbFund fonunun seçmeleri tamamlandı ve 5 yeni girişim toplam 250'şer bin dolar yatırım aldı. Facebook üzerinden yapılan oylamaya 88.000 kullanıcı katılmış ve 180.000 oy kullanılmış. Kazanan uygulamalar GroupCard, Kontagent, MouseHunt, Weddingbook, ve Wildfire. Uygulamalar dışında dikkat çeken bir diğer olay ise bu 5 uygulamanın 3'ünün sahiplerinin Kanadalı olması. Uygulamaları kısaca tanıyalım.

GroupCard, Facebook arkadaşlarınıza e-kart göndermenizi sağlıyor, yollayacağınız e-kartı diğer arkadaşlarınıza da imzalatabiliyorsunuz. Ortak arkadaşlarınızın doğum günlerini kutlamak için güzel bir uygulama.

MouseHunt arkadaşlarınızla oynayacağınız online bir oyun, adından da belli olduğu gibi fare avlıyorsunuz.

Kontagent, Facebook ve benzeri ağlar için geliştirilen uygulamalara özel istatistik hizmeti sağlıyor.

Weddingbook, evlenme planları yapan çiftler uygulamayı kullanarak düğünlerini planlayabilir ve aynı yoldan daha önce geçmiş insanlardan ipuçları alabiliyorlar.

Wildfire, küçük işletmeler, organizasyonlar hatta blogcular için kampanyalarını, yarışmalarını vb. duyurularını sosyal ağlarda duyurmalarını sağlayan bir uygulama.

Benim değerlendirmeme göre en çok kullanılacak uygulama GroupCard olacak. Doğum günleri uzun süreden beri Facebook'ta kutlanır olmuştu zaten. GroupCard, arkadaşlarına yavan bir duvar yazısından daha güzel bir doğum günü kutlaması yapmak isteyenlere iyi hizmet sunacaktır.

Kontagent fırsatı iyi değerlendirip konusunda en iyi olabilirse ilerki dönemlerde büyük bir şirket tarafından satın alınmasından daha doğal birşey olamaz herhalde.

Facebook'a geliştirilecek uygulamalarda yazılım kısmından çok fikir ön plana çıkıyor. İnsanları uygulamaya bağlamak ve günlük aktif kullanıcı elde etmek asıl hedef. Facebook Connect ile birlikte bu alanda yapılabilecekler biraz daha arttı. İhtiyaç olan ise orjinal bir fikir ve fikre inanmış bir ekip.

Bu güzel haberin arasına kötü bir haber sıkıştırmazsak olmaz. Facebook ile ilgili kötü haber Koobface virüsü daha doğrusu trojanı. Bir süredir Facebook ve MySpace kullanıcılarının hesaplarına musallat olan virüs, bulaştığı bilgisayardan Facebook hesabınıza ulaşarak arkadaşlarınıza mesaj atıyor.

"Bu videodaki sen misin?" gibi tuzak mesajlarla birlikte bir video bağlantısı gönderiliyor. Bu bağlantıya tıklandığında açılan sayfada bir video görüntülenmeye başlamadan önce Flash Player'ınızın güncellenmesi isteniyor. Bu sözde güncelleme sırasında virüs bilgisayara bulaşıyor ve aynı döngü diğer arkadaşlarınızında başına geliyor. Akıllıca hazırlanmış bir virüs, geçen aylarda Msn'de dolaşan IRCBot.aal virüsüne bir hayli benziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.