Digg gözünü yerel klonlarına dikti!

Digg CEO'su Jay Adelson, Business Week'e bir röportaj verdi. Röportajda Digg'in geleceği konusunda pek çok bilgi veren Jay Addelson, bir çok şirket için satın aldı alınacak dedikoduları çıkan Digg'in satılmasının bu noktadan sonra mümkün olmadığını söyledi. Digg Eylül 2008'de üçüncü tur hisse satımıyla $28.9 milyon sermaye sağlamıştı. Bu son sermaye artırımıyla toplam sermayesini $40 milyon'a çıkaran Digg artık kendine satın alacak klonlarını arıyor. Digg'in toplam değerinin $175 milyon civarında olduğu söyleniyor.

Digg CEO'su Jay Adelson sözlerine şöyle devam ediyor "Dünya'nın hemen her ülkesinde Digg klonları var. Bu pazarlara gidip bu siteleri satın alıp kendi sistemimize dahil edebiliriz. Eğer daha fazla sermayeye ihtiyacım olursa, bunu sağlayabilirim.". Türkiye'de de aynı modelle çalışan bir çok sosyal imleme sitesi var. Tusul, Oyyla hatta Haber.Gen.tr Türkiye'de başı çekenler, daha pek çokları var. Jay Adelson, bahsettiği satın almaları yapar ve Türkiye pazarına girerek bizim sitelere ortak olur mu ya da ne zaman olur bilinmez. Ama Türk kullanıcısının bu tür siteleri yoğun olarak içerik girmek için aktif kullanmadığı da bilinen bir gerçek.

Jay Adelson'un açıklamalarından devam edecek olursak, şirket geçen seneye göre kazancını 3 kat artırmasına rağmen kâr sağlayamamış. Digg'in kazancının 2009 yılında yine bir 3 kat artması bekleniyor. Jay Addelson bu yıl başında 2 yıl içinde kâr eden bir şirket haline geleceklerini söylüyorken, şimdi mevcut duruma bakarak bir yıl sonra bu hedefin gerçekleşmesini umduğunu belirtmiş.

Adelson, Digg'in aylık 35 milyon ziyaretçi aldığını söylese de comScore, Quantcast, Omniture gibi araştırma ve web analiz şirketleri Digg'in aylık ziyaretçi sayısını 16 milyon ile 22 milyon arasında gösteriyor.

Digg'in önümüzdeki dönemdeki öncelikli planı, satın almalarla genişlemekten çok yeni özelliklerle daha çok kullanıcıyı siteye çekmek üzerine kurulmuş. Bu arada eklemek de fayda var, Addelson, yapmak istedikleri 15-20 şey olduğunu röportajda sözlerine ekliyor. Bu yapılacaklar listesine dair gelişmeleri ve Digg'in pazardaki konumunu global boyutta ve lokal pazarlara odaklı olarak incelemeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.