Ve Mobuzz kapandı!

Mobuzz.tv bugün yaptığı resmi açıklamayla yayın hayatına son verdi. Bir web televizyonu yayınına mali sebeplerden ötürü son verdi, büyük ihtimalle batan ilk internet televizyonu oldular. 20 gün önce Mobuzz'un bağış toplayarak ayağa kalkma çabalarını yazmıştım. Toplanması gereken paranın ancak üçte biri toplanabildi. Bağış kampanyasından da aranan kan bulunamayınca, son anlaşma çabaları da sonuç vermemiş olacak ki Mobuzz bugün itibariyle sayfalarına kepenk vurdu.

Mobuzz'un yaptığı açıklama daha çok ne kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını anlatıyor. Kolay değil, 4 yıllık çalışma bugün başarısızlıkla son buldu. Mobuzz'un daha önce çekilmiş bölümleri YouTube'ye yüklenmiş, videoların tamamen ortadan kalkması büyük kayıp olurdu. Mobuzz bağış yapanlara verdiği sözü de tutarak, bağışların iade edileceğini yazmış.

İspanya'dan Avrupanın göbeğinden, 4 farklı dilde yayın yapan bir internet televizyonunun para bulamayarak kapanması çok moral bozucu. Kalan sağlar bizimdir mi demek lazım yoksa bakın web projeleri de batar mı demek lazım bilemiyorum. Ama bu çeşit yüksek maliyetli projelere başlamadan önce iyi hesap kitap yapılması gerektiği de buradan çıkan kesin sonuç bana kalırsa...

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.