Mobuzz.tv'yi kurtarmak için 3 gün kaldı...

Mobuzz.tv'yi kurtarmak için 3 gün kaldı...

Mobuzz.tv İspanya merkezli bir internet televizyonu. Hergün büyük bölümü teknoloji ve internet ile ilgili 5 program yayınlanıyor. Ne yazık ki bu televizyon bugünlerde parasız kalmış ve seyircilerinden yardım istiyor. Sitedeki tüm videolar gösterimden çekilmiş ve sadece yardım istedikleri video yayında.

Mobuzz mali durumunu gözden geçirip yeni bir planı uygulamaya koymuş fakat sonuç alınabilmesi için 3 ay gibi bir zamana ihtiyaçları olduğunu söylüyorlar. Önümüzdeki üç ay ihtiyaçları olacak parayı €120 bin olarak belirlemişler ve bir hafta içinde bu paranın toplanması gerekiyor. Para bir hafta içinde toplanamazsa Mobuzz internetin tozlu bitlerinin arasına karışacak. Toplanan bağışlar ise iade edilecek.

Sitelerinde yayınladıkları grafikle ne kadar para toplanıldığı gösteriliyor. Şu an itibariyle toplanan para 20 bin euroyu aşmış. Bağış yapmak için son gün ise 9 Kasım. Çok ilgilenir misiniz bilemiyoruz ama iyi gününüzdeyseniz siz de Mobuzz'in yaşaması için buradan yardım videosunu izledikten sonra bağış yapabilirsiniz. Ya da sadece videoyu seyredebilirsiniz...

İnternet televizyonu kurmak diğer internet girişimlerinden daha pahalı bir iş.  Ofisi, stüdyosu, kamerası, ışığı, montajı, kullanılacak bant genişliği gibi bir çok ihtiyacı var. Bu çeşit bir girişime başlamadan önce iyi bir iş planıyla nereden nasıl para kazanılacağı hesaplanmalı yoksa Mobuzz'un düştüğü duruma düşmek işten bile değil.

İnternet televizyonları yeni bir kavram ve Türkiye'de örnekleri bir elin parmaklarını geçmiyor. Televidyon ve Keylife bu mecrada başı çekenler. Bizim online televizyonlarımız birgün sıkıntıya düşer de yardım isterse yeterli para toplanabilir mi gerçekten merak ettiğim bir soru. İnşallah bu sorunun cevabını hiçbir zaman alamam... :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.