Facebook Mobil’de Baş Döndüren Gelişmeler

Facebook Mobil’de Baş Döndüren Gelişmeler

Facebook, Pazar günü mobil sitesine önemli bir ekleme yaparak, durum güncellemelerine Facebook Mobil üzerinden yorum yazılabilmesine olanak sağladı. Facebook'un bildirdiğine göre uygulamanın hayata geçmesinden sonra ilk 24 saat içerinde Facebook Mobil üzerinden sitedeki durum güncellemelerine 1 milyon yorum bırakıldı. Bu güncellemeden önce kullanıcılar Facebook'un mobil sitesi üzerinden durum güncellemesi yapabiliyor ve arkadaşlarının yazdıklarını görebiliyorlardı. Fakat arkadaşlarının güncellemelerinin altına mobil site üzerinden yorum yazamıyorlardı.

Facebook yeni tasarımı ile beraber durum güncellemelerini ve yorum yazmayı öne çıkararak, kullanıcıların Facebook içerisinde hızlı bir şekilde çok daha fazla bilgiyi arkadaşlarıyla paylaşmalarının önünü açmış oldu. Bu açıdan ben yeni tasarımı, Facebook'un üyelerini pasif kullanıcılardan, aktif katılımcılara dönüştürmek istemesinin bir sonucu olarak görüyorum. Son dönemde de bu dönüşümün bir parçası olarak Facebook bilgi paylaşımını artırmak ve aktif kullanıcı tabanını geliştirmek için mobil servislerinin çeşitliliğini ve kalitesini hızla artırmakta. Bunun sonucu da Facebook Mobil kullanıcı sayılarındaki artışa yansıyor.

Facebook'un yayınladığı rakamlara göre Facebook Mobil'i aktif (geçtiğimiz 90 gün içerisinde kullanmış) olarak kullanan üye sayısı 15 milyona ulaşmış durumda. Bu rakam 2008 başında 5 milyondu. Bunun yanında Facebook'un iPhone uygulaması iTunes da en popüler uygulamalar arasında ve Facebook Blackberry uygulaması da bugüne kadar 1.8 milyon defa indirilmiş. Facebook Mobil standart (m.facebook.com) ve gelişmiş (x.facebook.com) olmak üzere iki farklı adres üzerinden yayın yapmakta.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.