Yeni reklam uygulaması YouTube’un gelir problemini çözebilecek mi?

Yeni reklam uygulaması YouTube’un gelir problemini çözebilecek mi?

Google, YouTube'dan kazandığı reklam gelirlerini arttırmak için yeni uygulamaları birbiri ardına hayata geçiriyor. Son olarak şirket YouTube üzerinde yapılan aramalara göre belirlenen video formatlı reklam gösterimine başladı. Henüz test aşamasında olan ve küçük bir grup tarafından denenen servis, Google'ın AdWords uygulamasının YouTube'a uyarlanmış şekli gibi düşünülebir. Ancak yeni uygulamada reklam linklerinin üzerine tıklandığında, kullanıcılar başka bir siteye yönledirilmek yerine, reklam verenin YouTube hesabına yönlendiriliyor ve reklam videyosunun gösterimi yapılıyor. Google'ın gelirlerinin büyük bölümü arama motoru reklamcılığından oluşuyor. Bu teknolojiyi, YouTube'a entegre ederek yeni gelir yöntemleri elde etmeyi denemesi yerinde bir karar.

ComScore'un internet üzerinde yapılan aramalarla ilgili istatistikleri, bu reklam yönteminin doğru uygulanması halinde çok iyi bir yatırımına dönüştürülebileceğini gösteriyor. ComScore'un Ağustos ayı verilerine göre, YouTube 2.5 milyar arama ile Google'dan sonra en çok aramanın yapıldığı ikinci site. Yahoo 2.4 milyar arama ile YouTube'un arkasında yer alırken, Microsoft 1 milyar arama ile bu üç şirketin ardından geliyor. AOL ise henüz 1 milyarı geçememiş durumda ve 850 milyon arama ile beşinci sırada. İnanması güç ama bu rakamlara göre YouTube, internetin en büyük ikinci arama motoru.

Google uzun zamandır YouTube'dan yeteri kadar gelir elde edemediği için eleştiriliyordu. Google'ın CEOsu Eric Schmidt, geçtiğimiz Nisan ayında CNBC ile yaptığı röportajda YouTube gelirlerini arttırmanın Google'ın öncelikli hedefi olduğunu belirtmişti. Müzik ve oyun tanıtımı videolarının altına Amazon ve iTunes online satış linkleri eklemesi yeni reklam uygulamaları arasında kısa vadede en çok gelir potansiyeli olanı. Bunun yanında, YouTube’un CBS kanalı ile yaptığı anlaşmayla, kanalın bazı programları baştan sona tek bir video olarak ve içerisine reklam yerleştirilmiş bir şekilde Youtube’da gösterilmeye başlandı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.