Türk girişimi Montagraph fotomontaj ile global pazarı hedefliyor

Türk girişimi Montagraph fotomontaj ile global pazarı hedefliyor

Fotomontaj ve kendi montaj şablonlarınızı oluşturabilmek amacıyla hayata geçirilen Montagraph bir Türk girişimci ve yazılımcı olan Melih Gümüşçay tarafından beta olarak yayına alındı.

Global bir girişim olan Montagraph ile ilgili Melih Gümüşçay şunları söylüyor:

"Dünyada internetteki fotoğraf paylaşım, baskı, fotoğraf işleme, mobil cihazlara gönderme (MMS) pastası milyar dolarlık bir sektör hali hazırda. Tüm internette topu topu 2-3 fotomontaj sitesi var zaten (Zingfu ve Pikipimp). Onlar da ya sadece şapka göz ekleme ya da hazır şablonlarla fotomontaj olanağı veriyorlar. Sosyal topluluk gibi anlayışları da pek yok. Dolayısı ile bunların hiçbirinde olmayan (bildiğim kadarıyla internette ilk kez) fotomontaj şablonu (template) oluşturma ve paylaşma, varolan fotomontajdan veya şablondan yenisini türetme hatta bunlara basit foto işleme özellikleri katıp bunu bir de sosyal topluluk (profil, mesajlaşma, avatar oluşturma, yorum yazma, abonelik, oylama, diğer sosyal topluluk siteleri ile facebook, orkut vb entegrasyon.) anlayışıyla harmanlayıp ortaya yenilikçi, basit - yalın, eğlenceli bir Web 2.0 uygulaması çıkartmaya çalıştım."

Melih Gümüşçay'ın sözlerinden de anlaşılabileceği gibi Montagraph global pazardaki boşluğu değerlendirip fotomontaj ile sosyal web özelliklerini biraraya toplayan yeni bir Web 2.0 girişimi.

Servisi incelemek için kısa bir çalışma yaptım ve oldukça başarılı buldum. Hazır şablonlar üzerinden fotomontaj yapmak son derece kolay, ayrıca kullanıcıların kendi şablonlarını oluşturabilmeleri ya da hazır şablonlar üzerinde oynayabilmeleri de kullanışlı oluyor.

Montagraph'ın sosyal boyutuna gelince, kullanıcı profil sayfaları ve oylama özellikleri ne kadar kullanılır bilemiyorum ama eğer popüler sosyal ağlarla entegrasyon bir şekilde sağlanabilirse ürünün kendi alanında pazardan pay alması mümkün olabilir.

Melih Gümüşçay'ın girişimini bildirdiği e-posta'da yazdığı önemli bir nokta vardı. Şöyle diyor:

"Bu yolda ilerlerken edindiğim tecrübeler en büyük kazancım oldu ve olacak, bu bile bana yeter."

Evet, global projeler üzerinde çalışmak hem pazarın genişliği hem de bu alandaki bazı dinamikleri tecrübe etmek adına büyük önem taşıyor. Farklı kullanıcı profilleri ile etkileşimde olmak, pazarlama modellerini denemek ve global sosyal medyayı anlamak bu alandaki girişimciler için global sektörlerdeki devam projelerinde önemli katkılar sağlıyor.

Montagraph'ı denemenizi ve beta sürecinde olan bu ürün ile ilgili düşüncelerinizi bildirmenizi öneririm. Eğer gelişimine devam edebilirse dikkat çekebilecek basit ve değerli bir araç olacağını düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.