Çağlar Erol'dan bir satın alma mı geliyor?

Çağlar Erol'dan bir satın alma mı geliyor?

Ocak ayında XING tarafından satın alınan Cember.net'in kurucusu Çağlar Erol'un şu günlerde sadece yazılarını paylaştığı blogunu güncellediğini biliyoruz. Yeni girişimler üzerinde çalıştığını bilmeme rağmen kendisine sırada neler var diye sorduğumda ise yorum yapmak ve detay paylaşmak istemiyor. Benimle yeni girişim fikirlerini paylaşsa ne olabilir ki? :)

İşin şakası bir yana, bugünlerde Çağlar'ın yeni bir girişim ile ilgilendiğinin duyumlarını alıyorum. Kendisine bunu sorduğumda yorum yapmak istemesede çok büyük olasılıkla çok yakında haberini alacağımız bir satın almanın söz konusu olduğunu söyleyebilirim.

Peki, nedir bu yeni girişim?

Çağlar'ın sağlık sektörüne ilgisinin olduğunu blogunu yazmaya başladıktan sonra yazdığı şu yazıdan tahmin edebiliyorduk ve tahminler şu anda doğru çıktı diyebilirim.

Dediğim gibi Çağlar Erol konu ile ilgili yorum yapmasada şu günlerde DoktorSitesi.com ile bir satın alma görüşmesi yaptığını biliyorum.

Sağlık sektörü bence de Türkiye'de önemli bir alan. İlaç sektöründeki reklam yasaklarına rağmen sektörün inanılmaz pazarlama bütçeleri olduğunu biliyoruz. Bunun yanında ilaç satışı için şirketlerin kırk dereden su getirerek doktorlara ulaşma kanalları yaratmaya çalıştığı da bilinen bir gerçektir.

Çağlar'ın iş ağlarını yönetme tecrübesini özel bir alana aktarıp burada doktorları biraraya toplaması ise bence çok zor olmayacaktır ve komünite tecrübesi olan bir girişimci için başarının birkaç gerekliliğini ortadan kaldıracaktır.

DoktorSitesi.com'un olası bir satın almasının gerçekleşmesi durumunda, Çağlar'ın sağlayacağı yatırımla zaten kazandığı ivmeyi devam ettireceğini tahmin edebiliyorum.

Bu arada doktor.com'un da halen GittiGidiyor üzerinden satışta olduğunu hatırlatmak isterim. Şu anda 88.000 YTL'den açık artırmada olan alan adının 11 dilde aynı anlama geliyor olması herhalde sağlık sektörü ile ilgili girişimciler için değerli olacaktır. "Hemen AL!" fiyatı 125.000 YTL olan alan adının zamanında $100.000 karşılığında alındığını duymuştum ancak kesin bir rakam değildir.

Ben duyduklarımı yazdığıma göre artık Çağlar Erol'un konuyla ilgili yorum yapmasını beklemek kalıyor. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.