TechCrunch AOL tarafından satın alınacak mı?

TechCrunch AOL tarafından satın alınacak mı?

TechCrunchGeçen hafta PaidContent.org'un bağlı olduğu şirket ContentNext Media'nın Guardian Media Group tarafından $30 milyon'a satın alınmasıyla bu alanda bir hareketlilik yaşanmıştı.

Bugün ise Guardian bloglarından Digital Content'in verdiği bir haberle gözler uzun süredir dedikoduları kulaktan kulağa yayılan TechCrunch'a döndü.

Dünyanın en büyük Web 2.0 blogu ve 900 bin'e yakın RSS takipçisi ile bu alanda klasik medyadan daha etkili bir konumda bulunan TechCrunch'ın $20 - $30 milyon arasında bir rakamla AOL tarafından satın alınacağı konuşuluyor.

2007 yılında $3 milyon gelir elde ettiği Michael Arrington tarafından açıklanan TechCrunch'ın 2008 yılında bu rakamı en az %100 artışla 2 katına çıkartmış olabileceği düşüncesi bana çok da uzak gelmiyor. Bu durumda böylesine bir satışın $25 milyon seviyesinden gerçekleşmesine olası bakıyorum. Yani AOL için bedelini ödemenin çok da zor olmayacağı ve etkisi son derece yüksek olacak başarılı bir yatırım olur diyebilirim.

AOL'in zamanında Weblogs Inc.'i satın almasıyla bünyesine Engadget gibi son derece önemli blogları kattığını biliyoruz. Ayrıca beklenenin aksine dev internet medya şirketinin bu satın alma sonrasında bünyesine kattığı blogları büyütmeye devam ettiği de ortada.

TechCrunch'da durum farklı olabilir mi?

Michael Arrington tarafından kurulan ve zaman içinde editör ve yazarların katıldığı TechCrunch'ın her ne kadar bugün bir CEO'su olsada sonuçta halen Michael Arrington etrafında dönen bir marka olarak algılanıyor.

Diğer taraftan şöyle bir de gerçek var ki, TechCrunch'ın tek başına da bir marka olduğunu yapmış olduğu büyük organizasyonlardan ve klasik medya ile sağlanan işbirliklerinden görebiliyoruz.

Kişisel görüşüm olası bir satın alma sonrasında Michael Arrington'ın TechCrunch'ın içinde kalması ile AOL bünyesinde daha da büyüyebileceği ancak hedef kitlesinde bazı ayrışmaların söz konusu olacağıdır. Hatta Michael ArringtonAOL'de üst düzey yönetici olarak görürsek de şaşırmamak gerekir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.