Mobil dünya için sosyal ağ: Mobilasyon

Mobil dünya için sosyal ağ: Mobilasyon

Bir zamanlar Refik Çağlayan tarafından yazılan ve telekom, mobil dünya, pazarlama gibi konuları bünyesinde barındıran Mobilasyon isimli blog uzun bir süredir kapalıydı. Refik'in sitesini bir sosyal ağa çevirmek istediğini ve mobil dünyadaki şirket ve kişileri biraraya toplayarak özel bir komünite yaratmak istediğini biliyordum. Geçtiğimiz günlerde, bana üzerinde çalıştıkları ve bugünlerde yayına alacakları yeni Mobilasyon'un bir demosunu gösterdi.

Mobilasyon

Öncelikle söz konusu hedef kitlenin telekom, katma değerli servisler, mobil pazarlama ve bunlara bağlı internet hizmetleri ile ilgili kişi ve şirketler olduğunu söyleyeyim. Türkiye'de bu alanda çalışan birçok kişinin olduğunu ve aslında gerçekten de iletişim anlamında kendilerine özel bir alanlarının olmadığını biliyoruz.

Sosyal ağlardan ziyade artık özel ilgi topluluklarının bir trend yakaladığını düşündüğümüzde Refik'in daha doğrusu sahibi olduğu 4Play isimli şirketinin Mobilasyon ile bu fırsatı değerlendirmesini doğru buluyorum.

Mobilasyon, üyelerine profil sayfalarından, içerik paylaşımına, etkinlik takviminden, kariyer ilanlarına kadar birçok özellik sunuyor. Bilinen iş sosyal ağlarının aksine çok daha konsantre bir yapıda çalışması planlanan Mobilasyon'un altyapısı ise tamamen şirketin kendi kaynakları ile yazılmış.

Mobilasyon

Sadece mobil dünya için değil Türkiye'de bu tür özel ilgi topluluklarına birçok alanda ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple de 4Play'in Mobilasyon girişimini şirketin kendi iş alanının da uygun olması ve hali hazırdaki çevresinin potansiyeli açısından değerli görüyorum.

Dediğim gibi henüz yayında değil ancak önümüzdeki günlerde yayına gireceği bildirildi. Herhalde bu yazıdan sonra oldukça hızlı aksiyon alırlar. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.