Sosyal ağ modelleri farklılaşıyor, evrimleşiyor.

Sosyal ağ modelleri farklılaşıyor, evrimleşiyor.

Sosyal ağ modelleri her geçen gün farklılaşıyor. Web temel ve alternatif araçlarla beslendikçe özellikle yeni uygulamalarda bu yansımaları çok net görebiliyoruz. Sosyal ağ modellerini farklılaştırmaktayı denemeyen ve bu hantallıktan kurtulamayanlar artık tutunamıyorlar. İşte farklılaşan sosyal ağ modellerinin bu evrimleşme sürecinden bir kesit; ZYB, Vodpod ve en yenisi Toluu. Birlikte izleyelim!

ZYB - Vodafone'un ay ortasında satın aldığı ZYB cep telefonundaki rehberinizi site üzerine aktarmanızı sağlarken, aynı zamanda sosyal ağını bu data üzerine kuruyor. ZYB Life'ta Twitter'a benzer uygulaması sayesinde etkileşimi arttırırken, numarasına sahip olduğunuz kişilerle birlikte sosyal ağ deneyimi yaşayarak fotoğraf, video, vb.. paylaşımlarla mobil telefonuzu daha etkin kullanmanızı sağlıyor ve kullanıcıyı bu yönde motive ediyor. ZYB Phone'da da rehberinizi ve telefon datanızı yedekleyebileceğiniz; aynı zamanda takvim, notlar, vb.. günlük akış sayesinde iş hayatınızı kolaylaştıracak eklentiler var.

Vodpod - Web üzerindeki herhangi beğendiğiniz bir videoyu paylaşabileceğiniz bu uygulamayı kullanan yüzbinlerce kullanıcı bugüne kadar milyonlarca videoyu favorilerine ekleyerek site üzerinden (örneğin) paylaştı. Varolan içeriği paylaşarak ortak zevklere sahip olan kullanıcıları bir araya getiren sistem; videolara yapılan yorumlar, takip listesi ve site içi mesajlaşma özelliği sayesindede etkileşimi arttırıyor. Videoların sadece Youtube, Dailymotion, vb.. devler üzerinden değil de 3400 farklı web sitesi üzerinden toplanmış olması da ilgi çeken başka bir bilgi.

Toluu - OPML ile XML besleme listenizi(RSS'lerinizi) paylaşabileceğiniz bir sosyal ağ. Toluu'nun kişileri takip etme özelliği ile yepyeni bloglar keşfederken aynı zamanda Matches özelliği ile takip ettiğiniz kişilerle ortak blog zevklerinizi bulabiliyor hatta arkadaşlarınıza bloglar tavsiye edebilmeniz için tavsiye özelliği eklenmiş. Google Reader benzeri uygulamalarda denenen tüm paylaşım modellerini derleyen yenilikçi model RSS alışkanlığınızı düzenlerken, RSS okumayı da motive ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.