SoundKlan: Hem müzik hem arkadaşlık!

SoundKlan.comSoundKlan, yerli ve yabancı birçok parçayı bünyesinde barındıran yeni bir müzik komünitesi. Servis henüz beta aşamasında ve davetiye ile üye kabul ediyor. Ancak servisin yaratıcıları davetiye sahibi olmak için keyifli bir seçenek sunmuşlar ve sitenin ana sayfasında yer alan müzik tahmin yarışmasından 100 puan toplamanız karşılığında davetiye sahibi olmanıza imkan tanıyorlar. Bu arada net bir bilgi almamış olmama karşılık SoundKlan'ın PowerClub.com.tr ve NeBuCalan.com'un geliştiricisi TurkDijital tarafından hayata geçirildiğini tahmin ediyorum. En azından alan adının WhoIs bilgileri böyle söylüyor.

Servise davetiye ile giriş yaptıktan sonra profil sayfanızı oluşturmanın dışında, dinlediğiniz yerli ve yabancı sanatçıları da işaretlemeniz isteniyor. Bu sayede sistem size benzer müzik zevklerine sahip kullanıcıları gösterebiliyor.

Arkadaşlık ve müziği birleştiren sistemde kendi radyonuzu oluşturabiliyor, başkalarının radyolarını dinleyebiliyor, kullanıcılara şarkı gönderebiliyor ve elbette müzik zevkinize uygun arkadaşlar arayabiliyorsunuz. Servisin ilişki durumunuzu sormasından arkadaşlık özelliği ile ilgili kapsamını tahmin etmek mümkün.

SoundKlan'da bu özellikler yarat, dinle, tanış, keşfet, yarış isimli bölümler dahilinde mevcut. İsimlerinden de anlaşılabileceği gibi bu bölümlerde radyonuzu yaratıyor, radyoları dinliyor ve davetiye kazandığınız, girişteki yarışmaya tekrar dahil olabiliyorsunuz. Ancak bu sefer yarışmada arkadaşlarınızla birlikte yarışmanız da mümkün oluyor. Eğlenceli olabilir...

Servisin henüz beta aşamasında olmasından dolayı olsa gerek, başkalarının radyolarını dinlerken küçük sorunlarla karşılaştım ancak kendi radyomu yarattıktan sonra sorunsuz olarak müzik dinlemem mümkün oldu.

Servisin çok derinlerine inmediğim için şu aşamada ne tür kısıtlamaları bulunuyor açıkcası tam olarak bilemiyorum. Ancak detaylı ve önemli bir girişim olarak geleceği olacağını tahmin ediyorum.

Hali hazırda Türkçe olarak benzer hizmetler sunan Last.fm ve Musicopatyakından tanıyoruz, bu gruba SoundKlan'ın da betadan çıkarak tamamen katılımıyla rekabetin artacağı kuşkusuz.

Önümüzdeki günlerde servis yetkililerinden SoundKlan'ın geleceği ve detayları ile ilgili bilgi alırsam, paylaşıyor olacağım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.