Yahoo!'yu yeterince takip ediyor muyuz?

Yahoo onlarca servisiyle internetin liste başı şirketi uzun yıllardır. Aylık 125 milyon* tekil ziyaretçiye sahip olan şirket; son aylarda da bildiğiniz gibi Microsoft'un şık jestleri sayesinde isminden sıkça söz ettiriyor - bu şekilde de çöküş döneminde gözükmüş olmanın avantajlarından yararlanmış oluyor; çeşitli satın almaları daha kolay gerçekleştiriyor, küçülttüğü ekibiyle taze fikirleri değerlendiriyor. Yahoo'nun stajyerlerinden olan Paul Stamatiou'nun vizyonunu ve projelerdeki etkinliğini aylardır zevkle takip ediyorum; Yahoo'nun geleceği görebildiğinin en güzel göstergesi benim için Paul. Özet olarak; Yahoo sessiz ve derinden geliyor.

Bir kaç gün önce Yahoo! Buzz ile Digg mantığıyla çalışan oylama uygulaması kullanıma sunuldu; bu sistemin içinde göze çarpan bir diğer özellik de saat başı güncellenen Yahoo'da bügün en çok neler aranmış modülü. Buzz'a benzer yeni uygulamalar devam edecek; takvim öncesinden programlanmış.

Örneğin; Yahoo! oneConnect çok önemli bir mobil messenger uygulaması; 2008 yılının ikinci yarısında tamamlanmış olacak. Tamamlanmış olmasıyla birlikte messenger kavramını yeni nesil sosyal ağ uygulamalarıyla birleştirecek ve anlık iletişimi sağlarken; tüm diğer sosyal ağları bir arada toplayan bir servis sunacak. Bu mobil alt yapıyı öncesinden bağıra bağıra sergilemek; bir gövde gösterisi olarak da algılanabilir.

oneConnect uygulamasında Facebook'taki bir arkadaşınızın paylaşımlarını takip ederken; aynı anda oneConnect (mobil messenger) listenizde olduğu için anlık iletişim kurabileceksiniz. Örnekleri Flickr, Last.fm, LinkedIn, Myspace, Twitter, vb.. ile de çoğaltabiliriz. (Bu isimler şirket tarafından resmen açıklanmış olanlardan sadece bir kaçı)

2008'in ikinci yarısında artık Yahoo'yu daha sık kullanmaya başlayacağız. Türkiye'ye girmiş olsa da; olmasa da Yahoo bizim alışkanlıklarımızdan biri olacak. Türkiye Yahoo için çok özel ve büyük bir pazar; çok sıkı bir çalışmadan sonra yukarıdaki listede önümüzdeki dönemlerde elbette yer alacağız. Fakat önemli olan listede olmamız değil; işin pazardaki başarısı.

Sonuç olarak, Yahoo Türkiye'yi çok seviyor - peki biz Yahoo hakkında neler düşünüyoruz? Beğendiğimiz uygulamaları ya da bize hitap etmeyen uygulamaları hangileri? Yahoo hakkındaki deneyimlerimiz bundan sonra çok daha değerli olacak.

*quantcast verileri baz alınmıştır

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.