Blogcu.com'da değişim başladı

Nokta A.Ş. tarafından satın alındıktan sonra uzun süre sessiz kalan Blogcu.com'da devam eden iyileştirme ve geliştirme çalışmalarının ilk sonuçları geçtiğimiz günlerde servisin sayfalarına yansımış.

Blogcu.com ana sayfasında ve yönetim panellerinde hissedilen değişim, servis yetkilileri tarafından bir makyaj olarak nitelendirilmiş.

Yapılan değişiklikler kapsamında ana sayfa ve yönetim paneli dışında, sağladığı ücretsiz blog sayfalarında da tasarımsal düzenlemeler dikkat çekiyor. Bir süre önce hizmete sunulan yeni hazır blog şablonlarının yanı sıra, bu sayfalarda blogların en üstünde yer alan Blogcu.com başlığında da yeni bir yapı oluşturulmuş. Nokta A.Ş.'nin sahibi olduğu video paylaşım servisi izlesene.com ve fotoğraf paylaşım servisi negatif.com ile entegrasyon sinyallerinin alındığı başlık alanında şu an için "video yükle" ve "foto yükle" şeklinde yazı linklerle söz konusu servislere yönlendirme yapılıyor.

Blogcu.com

Değişen tasarımın yanı sıra yazılım tarafında da çalışmalarının olduğunu bildiğim Blogcu.com'un mevcut değişikliklerini sadece buz dağının görünen yüzü olarak kabul ediyorum. Zaten, Blogcu.com'un resmi blogunda yapılan şu açıklama teknik geliştirmeler konusunda beni destekler nitelikte bir başlangıç haberi olarak göze çarpıyor. Açıklamaya göre Blogcu.com yazarları için otomatik kaydet özelliğini devreye almış. 2 dakikada bir otomatik olarak yönetici alanında yazılan yazıyı kaydeden sistem sayesinde yazarların olası sorunlarda çalışmalarını kaybetme riski büyük ölçüde ortadan kalkmış oluyor. Kısacası, yazı yazarken kopan internet bağlantısı ile yazıyı kaybetme dönemi Blogcu.com'da da sona ermiş gözüküyor. Wordpress bloglarında da bulunan bu özelliği Blogcu.com'un devreye alması değerli olmuş diyebilirim.

Dediğim gibi mevcut değişimin henüz bir başlangıç olduğunu düşünüyorum ve Blogcu.com'un yeni yüzünü başarılı bulduğumu da söylemek istiyorum.Yakın zamanda Blogcu.com'da sürmekte olan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi alıp onları da paylaşıyor olacağım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.