YemekSepeti.com'a Avrupa'lı ortak mı geliyor?

YemekSepeti.com'a Avrupa'lı ortak mı geliyor?

YemekSepeti.comBugün Hürriyet gazetesinde çıkan bir haber YemekSepeti.com'un 2008 yılı içinde önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) sonra da Avrupa'ya açılacağını bildirdi.

Öncelikle şunu belirtmemde fayda var, KKTC'ye açılma fikri bence güzel ancak pazar olarak tatmin edici olur mu bilemiyorum. Hali hazırda KKTC'de YemekSepeti.com ile aynı alanda hizmet vermekte olan Gurgura.com bulunmaktadır. Servisin kapasitesine baktığımızda KKTC'deki önemli sayılabilecek mekanları hali hazırda bünyesine kattığını ancak toplamda henüz geniş bir ağ kuramadığını görüyoruz. YemekSepeti.com bu pazara kendisi mi girer yoksa Gurgura.com ile bir satın alma ya da işbirliği yolunu mu tercih eder onu göreceğiz. KKTC internet pazarını yakından bilmem ve halen süregelen işlerimden dolayı kişisel önerim bu alanda lokal bir ortakla işbirliğinin faydalı olabileceği yönündedir. Hem kültürel hem de şirketlerin iş yapış tarzı açısından böylesine bir tercih hızlı konumlanma getirebilir.

Tekrar ana konumuza dönecek olursak, aslında YemekSepeti.com ile ilgili bir süredir bildiğim bazı gelişmeler vardı. Bunları netleşene kadar paylaşmak istememiştim. 2008 yılı öngörülerimin içinde yer alan "Avrupa‘ya açılan değerli birden fazla Türk web girişimi olacak. Bunlar arasında e-ticaret ve seri ilan konularına odaklı girişimler olacak." cümlem aslında bu konuda sahip olduğum bazı ipuçlarının göstergesiydi.

Bugün Hürriyet gazetesinde söz konusu haberi görünce hem bu konuyu Webrazzi'de gündeme taşımak hem de haberde yer almayan bir konuyu da detaylandırmak istedim.

YemekSepeti.com'un Türkiye dışına açılması şirketin içinde bulunduğu bir sürecin devamı niteliğindedir. Güvenilir kaynaklardan aldığım duyumlara dayanarak yakın zamanda netleşecek olan bir satın almanın akabinde planlanan çalışmalar olduğunu söyleyebilirim.

Söz konusu satın alma bir Avrupalı yatırım firması tarafından gerçekleşecek olup YemekSepeti.com'un azınlık hisselerini kapsamaktadır.

Satın almanın rakamsal boyutları YemekSepeti.com'un değerini yansıtmakta olup, hem maddi hem de stratejik anlamda Avrupa'ya açılma aşamasında büyük fayda sağlayacaktır düşüncesindeyim.

Gelişmelerin olması durumunda paylaşıyor olacağım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.