AVEA'dan sosyal ağ geldi ama yine aynı hatayla...

AVEA'dan sosyal ağ geldi ama yine aynı hatayla...

Geçtiğimiz günlerde AVEA'nın yeni sosyal ağ uygulaması biAlem'den haberdar oldum. Her ne kadar CeBIT'te tanıtıldığını öğrenmiş olsam da sanırım dikkatimi çekmemişti. Servis kullanıcıların blog açabildikleri, grup kurabildikleri, video, müzik, resim gibi içerikleri gönderebildikleri, arkadaşlarını ekleyebildikleri ve tüm bunları isterlerse mobil cihazlar üzerinden yapabildikleri bir sosyal ağ.

Genel olarak servis sade bir yapı üzerine kurulmuş. Bloglar hariç neredeyse tüm içerikler görüntülenmek için üye olmayı gerektiriyor. Üyelik için de AVEA hattına sahip olmanız gerekiyor.

biAlem.com.tr

Servisi ilgilenen arkadaşlar detaylı olarak inceleyebilirler. Benim daha çok üstünde durmak istediğim konu Patlican.com.tr'de de yapılan stratejik hatanın tekrarlanmış olması yönünde. Hatırlarsanız AVEA yayına almış olduğu gençlik portalına "Patlıcan" adını koymuş ve alan adı olarak da Patlican.com.tr'yi seçmişti. Ancak yapılan lansman ve reklam çalışmaları o dönemlerde en çok AVEA'ya ait olmayan Patlican.com'a yaramıştı. (bkz. Patlican.com.tr, Patlican.com’a karşı)

Bu seferki şanslı alan adımız da bialem.com oldu. Kendi halinde birkaç bölüm içinde başka sitelerin içeriklerine link veren bialem.com isimli site AVEA'nın biAlem lansmanı başladığında nasıl bir trafiğe maruz kalacak merak ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.