İş fikirleri yarışıyor

Ideablob.com kullanıcılarının iş fikirlerini gönderdikleri, diğer kullanıcılar tarafından oylandıktan sonra her ay bir fikir sahibinin $10.000 ödül kazandığı yeni bir servis.

Hemen belirteyim kurallar gereği katılım sadece Amerika ile kısıtlı.

Servisin yaratıcısı küçük işletmeler için kredi kartı çözümleri sunan Advanta isimli bir şirket. Aslında buradan yola çıkarak her ay nasıl $10.000 ödeme yapacaklarını anlamak mümkün.

Ideblob.com kapsamında farklı sektörler ile ilgili kullanıcıların gönderdikleri fikirleri inceleyebiliyor, beğendiklerinize oy verebiliyor ya da yorum yazabiliyorsunuz.

Aylık olarak kazanılabilecek bir para ödülü olması fikir sahiplerinin siteye içerik göndermeleri için yeterli olmuşa benziyor ki entresan fikirler kısa süreli incelememde bile dikkatimi çekti. Mesela "tek kullanımlık beslenme çantası" fikri hiç fena gelmedi :)

Yazımın başında belirttiğim gibi malesef ödülü kazanmak sadece Amerika'da ikamet eden kişiler için mümkün. Ancak fikirleri oylamak ya da yorum yazmak herkese açık. Elbette fikir de gönderebilirsiniz ama ucunda ödül olmadan.

Ülkemizdeki yatırım şirketleri için değerlendirilmesi güzel olabilecek bir servis diye düşünüyorum. Eminim genç girişimci arkadaşlarımız için büyük fayda sağlayacaktır. Elbette şöyle bir risk var ki, fikir sahibi ödülünü alıp fikrini hayata geçirmeye çalışana kadar onu çoktan okuyup çalışmalara başlamış biraz daha dinamik bir şirketin olması ihtimali.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.