Çiçekcilik 2.0

SocialFlowers.comWeb 2.0 dönemi ile artan sosyal ağlar, beraberinde sadece bu tür servislere dönük yaratılmış girişimleri de getirdi.

Bunlardan bir tanesi bugün haberdar olduğum SocialFlowers.com. Servisin amacı sosyal ağlardaki kontaklarınıza çiçek göndermenizi sağlamak. Gerçi henüz sadece Facebook ile çalışmasına karşılık ilerleyen dönemlerde yeni sosyal ağlar da sisteme dahil edilecekmiş.

Aslına bakarsanız ilk başta sistemi tam olarak anlayamadım, sonrasında incelediğimde karşıma değişik iş modeliyle ilginç ve mantıklı bir girişim çıktı.

SocialFlowers.com diğer online çiçek gönderim servislerinden çok da farklı değil. Tek farkı burada çiçek göndermek istediğiniz kişinin sizin sosyal ağınızda olması ve adresini bilmeniz gerekmiyor. Elbette sözünü ettiğim özellik SocialFlowers.com'un FaceBook uygulamasını seçmeniz durumunda kullanılabiliyor.

Uygulamayı çalıştırdıktan sonra ağınızdan istediğiniz kullanıcıları seçiyorsunuz ve devamında SocialFlowers.com' a yönlendiriliyor, çiçek seçiminizi yapıyorsunuz.

İşlemin bundan sonrası uygulama tarafından sürdürülüyor ve seçmiş olduğunuz kullanıcıya giden bir mesaj ile sizin kendisine çiçek göndermek istediğiniz belirtiliyor. Kullanıcı sürecin devamında adresini veriyor ve çiçeğiniz verilen adrese gönderiliyor.

Tüm bu süreç dahilinde gizliliğe de gereken önem verilmiş. Gönderen kişi alıcının adresini ya da kişisel bilgilerini göremiyor, alıcı da aynı şekilde gönderenin adresini, kişisel ya da kredi kartı bilgilerini göremiyor.

Değişik bir iş modeli ve fikir üzerine kurulmuş olan SocialFlowers.com ilerleyen dönemlerde e-ticaret'in sosyal ağlar etrafında modellenmiş geleceğine dair bize ilham kaynağı olabilir. Her ne kadar ülkemizin sosyal ağları dış uygulamaların sistemlerine entegrasyonuna imkan tanımıyor olsada (en azından benim bildiklerim), gelecekte platform kurma ve entegrasyon gereksinimlerini mutlaka planlarına alacaklar ve bu yönde bir gelişim kaçınılmaz olacaktır. Daha doğrusu trenin kaçmaması için olmalıdır...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.