Yeni bir müzik sosyal ağı SoundPedia.com!

Yeni bir müzik sosyal ağı SoundPedia.com!

Pandora'nın Amerika dışında kullanılamamasının ardından talebin Last.fm'e kayacağı konuşulmuştu. Diğer taraftan Pandora'da kullanıcıların istedikleri şarkıları dinleyememesi de her ne kadar lisanslarla ilgili olsa da, kullanıcılar tarafından bir tür eksiklik olarak nitelendiriliyordu.

İşin istenilen şarkıyı dinleyebilme boyutunda karşımıza RadioBlogClub.com çıkmıştı. Kişisel olarak çok beğendiğim bir servis olmasının yanında bazı küçük eksikleri vardı.

SoundPedia.comŞimdi ise çok daha geniş özelliklere sahip bir servis gündemimize girdi. TechCrunch'da yayınlanan inceleme yazısını okuyunca SoundPedia.com isimli servisi detaylı incelemeye aldım.

Tamamen yasal olduğu söylenen servisin birçok özelliği ile müzik severler için tercih edilen bir pozisyona gelebileceğini tahmin ediyorum. Sanatçılar, gruplar, albümleri ve şarkıları bazında listeleme yapılan sistemde sadece ses kayıtları değil, videolara da yer verilmiş. Ayrıca dinlediğiniz şarkıların sözlerine ulaşabiliyorsunuz.

SoundPedia.com

Servise ücretsiz üye olduğunuzda istediğiniz şarkılardan listelerinizi oluşturabiliyor ve SoundPedia.com komünitesine de dahil olabiliyorsanız. Bu belirttiğim yapı dahilinde bir sosyal ağ niteliği de taşıyan servisin, incelemelerim sürecince tamamen kesintisiz müzik keyfini de yaşattığını söyleyebilirim.

SoundPedia.com'un bu derece geniş albüm içeriği ve bunlara bağlı lisanlar göz önüne alındığında ne kadar süre ile tüm dünyaya hizmet verebileceğini bilemiyorum. Ancak müzik severler için şu aşamada keyifli bir girişim olduğunu düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.