MyNet, YumiYum'u satın aldı!

İlk olarak 21 Eylül 2006'da hakkında bir yazı yayınladığım sosyal link paylaşım servisi YumiYum.org, MyNet tarafından satın alındı. Biraz geç haberim oldu hatta konu BTHaber'de dahil yayınlandı ama tamamen kişisel bir girişim olan YumiYum.org'un satışını paylaşmam gerektiğini düşündüm.

Dünyadaki örneklerinden del.icio.us modelinde çalışan YumiYum.org, kişisel görüşümü soracak olursanız ülkemizde beklenen ilgiyi görememişti. Aslında bu tür uygulamaları tanıyan kullanıcı kesimi sayesinde istatistikleri belirli bir seviyede tutunabilmiş ancak çok büyük yükselme sağlayamamıştı.

Elbette söz konusu durum servisin yapısından değil, ülkemizdeki potansiyel kullanıcıların alışkanlıkları ile ilgiliydi.

Zaman içinde yaygınlaşma potansiyeli olan bu tür sosyal paylaşım platformlarından en önemlisini MyNet'in bünyesine katmasını doğru bir adım olarak görüyorum. Ancak kullanıcılarının bu tür servisleri sahiplenmesi açısından firma için yoğun çalışma gerektiren bir süreç olduğuna inanıyorum.

Ülkemizde yeni nesil web alanındaki geniş bir kullanıcı kitlesi için yabancı gözüken uygulama ve servis modellerini tabana yaymak vizyonuyla, özellikle MyNet gibi firmaların destek sağlaması gerekmektedir.

Tahmin ediyorum ki, YumiYum.org satın alması ve MyNet'in öncesinde gerçekleştirmiş olduğu alımların etkisiyle firma bu konularda kendi üstüne düşen görevi alacak ve sahip olduğu Türkiye'nin en büyük kullanıcı kitlesini bu tür yaklaşımlara yönlendirecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.