Yerli del.icio.us YumiYum!

Günümüzde del.icio.us'ı hala bilmeyenler var mı bilemiyorum ama favorilerinizi web tabanlı saklamanızı sağlayan dünyaca ünlü bu servisin bir benzeri de ülkemizde yayına girdi.

Aslında bir süredir üzerinde çalışılan bir servisti YumiYum ve açıkcası işleri rayına oturana kadar burada tanıtımını bekletmek istemiştim.

Ancak artık YumiYum'da sistem oturmuş gibi gözüküyor ve bence bu yazıyı okuyup okumayan herkesin bu yeni nesil web girişimini desteklemesi, kullanması ve takip listesine alması gerekiyor.

YumiYum, kullanıcılarının beğendikleri siteleri, yazıları yada herhangi içeriği favorilerine ekledikleri gibi web tabanlı olarak saklamalarına yarayan bir servis. En güzel tarafı ise burada favorilerinizi saklamanızın yanında diğer kullanıcıların beğendiği içerikleri de görebildiğiniz için kullanıcılar tarafından oluşturulmuş bir nevi "en iyilere" sahip olabiliyorsunuz.

Del.icio.us kullanıcıları bu tür servisleri kullanmaya başladıktan sonra vazgeçemediklerini bilirler, bu yüzden hem başarılı yerli bir girişim hemde avantajları çok olan bir servis olmasından dolayı YumiYum'u herkese öneriyorum.

YumiYum.org

Tasarım olarak YumiYum'a baktığımızda yalın ancak işlevsel bir Web 2.0 uygulaması olduğunu görüyoruz.

Linklerin üzerine geldiğinizde görebildiğiniz ekran görüntüleri ise gerçekten kullanıcı odaklılığın en güzel örneği diyebilirim.

RSS desteği, tarayıcı eklentileri ve web yayıncıları için geliştirilmiş araçları ile global benzerlerinden geri kalmayan YumiYum uzun vadede gelişimini bu yönde sürdürürse ülkemizde büyük başarılara imza atacak servisler arasına girecektir.

Servisle ilgili özellikle tarayıcı eklentilerini kullanmanızı öneririm. Beğendiğiniz bir yazıyı sadece linke tıklayarak YumiYum hesabınıza ekleyebildiğiniz için çok kullanışlı olacağına eminim.

Web sitesi sahipleri ve özellikle blogger'lar için de Yumile! özelliği avantaj sağlayacaktır. Sağ kolonda ARAÇLAR bölümümüzde görebileceğiniz gibi tek tıklamayla Webrazzi'yi YumiYum'daki hesabınıza ekleyebilirsiniz. Ayrıca ilk kayıt olduğunuzda tarayıcınızda (browser) bulunan tüm linkleri YumiYum'a aktarmanıza olanak tanıyor olması da son derece başarılı bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Sisteme eklediğiniz linkleri ister herkese açık isterseniz size özel olarak kaydebiliyor olmanız da yine önemli bir yaklaşım ve özellik.

Eğer ülkemizdeki yatırımcılar yeni nesil web girişimlerinden fırsatlar yaratmak istiyorlarsa bence YumiYum'u göz önünde bulundurmalılar çünkü hayata geçirecekleri servislerine en büyük destek kullanıcı merkezli oluşturulmuş böylesine bir çalışmadan gelecektir. Böyle bir risk sermayesi yatırımı için ise ilk aklıma gelen firma MyNet...

Son dönemlerde yaptığı girişimlerine YumiYum modelindeki bir servisle güç katabileceği gibi arkasındaki güçlü kullanıcı potansiyelini de avantaja çevirecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.