Kullanıcı dostu sinema sitesi SinemaSeans.com

SinemaSeans.com yakın zamanda beta yayınına başlamış olan, adından da anlaşılabileceği üzere yeni bir sinema sitesi.

Keyifli bir tasarıma sahip ve yapısında Web 2.0'ın ana özelliklerinden büyük bölümünü kapsayan servisin hayata geçirilmesindeki en büyük amaç, reklam kirliliğinden uzak bir platform oluşturmak olarak dile getiriliyor.

Tamamen kişisel bir girişim olan SinemaSeans.com'un tarafıma bildirilmesinden sonra, servisin yaratıcısı Ender Ayna'dan girişimi hakkında detaylı bilgiler aldım.

SinemaSeans.com yaratıcısı Ender Ayna girişimi hakkında şunları söylüyor:

"Bu sitenin en büyük anlamı reklam kirliliğinden ve kullanıcı dostu olmayan arayüzlerden şikayetçi, gideceği filmi bilinçli seçen sinemaseverlere alternatif olabilmek."

SinemaSeans.com'un büyük bölümünde sayfa yüklemesi gerçekleşmiyor ve içerik AJAX destekli olarak sunucu tarafından yükleniyor. Elbette bu durum da kullanıcılar için keyifli bir tecrübe yaratıyor.

Her ne kadar genelde bu derece yoğun AJAX kullanımını tercih etmesemde, SinemaSeans.com'da bu durum beni kesinlikle rahatsız etmedi diyebilirim.

Servis şu an için sadece ana özellikleri ile yayın yapıyor. Testleri sürmekte olan SinemaSeans.com'a ilerleyen dönemlerde farklı özellikler de dahil olacakmış.

Ender Ayna'dan aldığım bilgilere göre, SinemaSeans.com'un ikinci fazında kişiselleştirilebilir seans seçimi, RSS üzerinden veri paylaşımı, üyelerin beğendikleri filmleri paylaşabilecekleri özel sayfalar, üyelerin seçimlerine göre vizyona giren filmlerin e-mail ile bildirilmesi ve SinemaSeans.com'un mobil versiyonu yayına alınacakmış.

Mevcut sürümünde yer alan özelliklere baktığımızda film bilgilerinin il, salon gibi kriterler bazında sorgulanabilmesinin yanında film etiketleme, yorumlama, oylama ve paylaşma özellikleri de bulunuyor.

Burada en ilginç gördüğüm özellik "paylaşma" bölümünde karşıma çıktı. Bugüne kadar hiçbir sinema sitesinde rastlamadığım del.icio.us, Digg, StumbleUpon gibi servisler üzerinden içeriğin linkinin paylaşımı sağlanmış. Umarım ilerleyen günlerde bu listeye ülkemizin aynı modelde çalışan servisleri de eklenir.

Tamamen kullanıcıyı memnun etmeye odaklı SinemaSeans.com'un şu an için barındırma ile ilgili bir sponsor arayışı varmış. Ayrıca servisin sürekliliğini sağlayabilmek ve reklamlardan olabildiğince uzak durmak adına da bir proje sponsoru arayışı bulunuyormuş.

Kişisel fikrimi soracak olursanız sinema sektöründe yer alan şirketlerin SinemaSeans.com'a sponsor olması kendileri için son derece değerli olacaktır. Eğer servis reklamsız yaşayacağını ya da en azından yeterli seviyede reklam alacağını amaçları kapsamında dile getiriyorsa, uzun vadede geniş bir kitleye ulaşabilecek potansiyele de sahip olacaktır. Elbette bu durum sinema sektöründeki sponsorları için de önemli geri dönüşler sağlayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.