MySchoolog geçtiğimiz aylarda yayına girmişti ve hakkında Bildirgeç, PC Magazine de dahil olmak üzere Türkiye ve dünya çapında 100'ün üzerinde mecrada yazılar yazılmıştı.
Girişim hakkında bilgi sahibi olmayan okuyucularım için kısaca anlatmak istiyorum.
MySchoolog öğrenciler için modellenmiş bir web girişimi. Sisteme kayıt olduktan sonra, derslerinizi giriyor, ders saatlerinizi, yapılacaklar listenizi, ders notlarınızı, dosyalarınızı oluşturabiliyor, saklayabiliyor ve okul hayatınızı bu platform üzerinden yönetebiliyorsunuz.
Site sahibi şu anda 17 yaşında ve Fen Lisesi öğrencisi olan Ahmet Alp Balkan. MySchoolog kapsamında tercümeler için destek aldığı kişiler de dahil olmak üzere 10 kişi ile projesini yürütüyor. Servis şu anda Türkçe ile birlikte 7 dilde hizmet veriyor. Takımın tercümeyi gerçekleştiren kullanıcılarının büyük bölümü ise ilgili ülkelerin vatandaşları.
Yazımın başında da dile getirdiğim gibi proje hayata geçmesini takiben güzel geri dönüşler ve yorumlar almıştı. Tamamen AJAX ve PHP ile kodlanmış olan sistemin kullanımı ve tasarımı son derece kolay.
MySchoolog ile ilgili yaratıcılarının genç arkadaşlarımız olmasının yanında iyi düşünülmüş ve kodlanmış bir proje olması dikkatimi çekmişti. Ancak ilerleyen dönemlerde servisin uluslararası bloglarda da yer almaya başlaması gelişmeleri özellikle takip etmeme sebep oldu.
Sizlerle asıl paylaşmak istediğim nokta ise, mySchoolog'un önümüzdeki günlerde Romanya'da bir yarışmaya katılacak olması.
Romanya'da Lumina Eğitim Kurumları'nın düzenlediği Infomatrix isimli bir yarışmaya katılacak olan mySchoolog'un ekibi önümüzdeki günlerde 1 hafta süreyle bu ülkede olacakmış. Şu an için bu yarışma için afiş ve broşür hazırlığındalarmış.
Özellikle ilköğretim ve lise öğrencileri için kullanışlı olan mySchoolog'un tamamen kişisel çabalarla başarıya ilerlemesini takdir ediyorum. Sanırım girişim sahibi genç arkadaşlarımızın bugünlerde büyük destek ihtiyaçları olacaktır.
Kişisel görüşümü soracak olursanız, bence servisin ilgili kitle tarafından kullanılması ülkemizde bu yöndeki uygulamaların bilinirliğini ve yenilerinin yayına girmesini destekleyecektir. Elbette burada rol öğretmen ve yol göstericilere düşüyor. Ayrıca servisin okullarda tanıtılması internetin doğru kullanılması adına da değer yaratacaktır.
Kullanım alanınıza girmiyorsa bile mySchoolog'u incelemenizi tavsiye ediyorum.