Foruma takılan yeni web girişimleri

Bildiğiniz gibi artık web girişiminizi Webrazzi'de kendiniz de tanıtabiliyorsunuz.

Tek yapmanız gereken Webrazzi Forum'da yer alan "Web Girişiminizi Tanıtın" bölümüne gitmeniz ve tanıtım yazınızı yazmanız.

İşte bu bölümde girişim sahiplerinin tanıttıkları servislerden bir kaç tanesi dikkatimi çekti ve detaylı olarak bir de ben incelemeye almak istedim.

Evet-Hayir.com (Webrazzi Forum tanıtımı)

Evet-Hayir.comServis aslında tamamen eğlencelik bir içeriğe sahip olmasının yanında soruların tarzına göre istatistik değeri olabilecek sonuçlara da ulaşılabiliyor.

Evet-Hayir.com'un tasarımı ve uygulanan AJAX implementasyonları başarılı, daha doğrusu amacına uygun olmuş.

Servis sahibinin belirttiğine göre şu an için sistemde 250'ye yakın soru bulunuyormuş ancak bu soru sayısının yükselmesi aslında kullanıcılarına da bağlı çünkü herkesin Evet-Hayir.com'a soru gönderme imkanı da bulunuyor.

Gönderilen sorular öncelikle onaya tabi tutuluyor ve sonrasında yayına alınıyormuş.

Başta da söylediğim gibi, servis kapsamında sadece eğlence amaçlı sorular olmasının yanında kullanıcı katılımı göz önüne alındığında istatistiki bilgi edinilebilecek sorular da bulunabilir. Özellikle belirli bir segment üzerinde basit bir pazar araştırması yapmak için Evet-Hayir.com kullanılabilir diye düşündüm. Hatta belki bir tür WOMM aracı olarak bile göz önüne alıbilirsiniz. Elbette tüm bunlar kullanıcı sayısı ile doğru orantılı olacaktır.

AnnemMutfakta.tv (Webrazzi Forum tanıtımı)

AnnemMutfakta.tvAile şirketlerinin yanına bir de aile siteleri eklendi ki AnnemMutfakta.tv tam da bu tanıma uyan bir girişim. İrem Erol ve ailesinin yarattıkları sitede Türk mutfağından çeşitli yemeklerin videolu tariflerine ulaşabiliyorsunuz.

AnnemMutfakta.tv'ye üye olan kullanıcılar kendi tariflerini gönderebilecekleri gibi, yemek tarifleri konusunda sorularını da tariflerin sahibi olan ailenin annesine yöneltebiliyorlar.

Hatırlarsanız bir süre önce bu alanda çalışmakta olan bir başka girişim olan Yemekevi.tv'yi tanıtmıştım. Yemek tarifleri açısından hem yeni girişimler hem mevcut yemek blogları ile internetin gün geçtikçe daha leziz bir hal alacağı kesinlikle ortada.

FinZoom.com.tr (Webrazzi Forum tanıtımı)

FinZoom.com.trBankaların sağladıkları kredi imkanlarını karşılaştırmak ve bu konudaki detaylı finansal hesaplamalara ulaşmak için kurulmuş bir servis FinZoom.

Global sitesinden aldığım bilgiye göre ilk olarak 2005 yılında Bulgaristan'da açılmış olan FinZoom, şu anda Romanya ve Türkiye'de hizmet vermekteymiş.

FinZoom'un kredi hesaplama araçları aylık ödemelerinizin yanında Yıllık Maliyet Oranı gibi çok fazla sitede göremeyeceğiniz sonuçları da karşınıza getiriyor.

Farklı alanlarda kredi ihtiyacı olan internet kullanıcıları için iyi bir araç olabileceği düşüncesindeyim.

1gbh.com (Webrazzi Forum tanıtımı)

Bir süre önce farklı alanlardaki web girişimlerini tanıttığım Olmazmi.com'un küçük ama kullanışlı yeni servisi 1gbh.com, web sitenizin Google'da belirli anahtar kelimelerde kaçıncı sırada yer aldığını gösteriyor.

Örnek vermek gerekirse Webrazzi.com için "web girişimi" anahtar kelimesi Google'da ilk sırada listeleniyormuş.

1gbh.com

Yurtdışından örneklerini bildiğimiz servisin, Türkçe olarak yapılmış olması güzel. Ayrıca arama motoru optimizasyonu ile ilgilenen web sitesi sahipleri için de el altında bulunması gerekebilecek bir servis diyebilirim.

Turkmag.com (Webrazzi Forum tanıtımı)

Turkmag.comİnternet üzerindeki Türkçe içeriği güçlendirmek amacıyla açılmış olan Turkmag.com, servis kapsamında farklı kategori ve alt kategorilerde yazılara yer veriyor.

Girişimin Webrazzi Forum'daki tanıtım yazısı aslında benim burada yazacaklarıma göre çok daha açıklayıcı bilgiler veriyor.

Hal-i hazırda kısıtlı olan Türkçe kaynağa elimizden geldiğince katkıda bulunmak, bir konuyu bir,iki yabancı bağlantı ile işlemek yerine imkanlar dahilinde Türkçe'ye çevirmek ya da içeriğini yorumlamak, gücümüz kuvvetimiz dahilinde yer alan alt başlıklar ile geniş bir konu yelpazesi ile bunu başarabilmek, tüm bunları yaparken de bizimle birlikte yol alan arkadaşlarımızı manevi, maddi desteklemek.

Turkmag.com'u incelediğimde aslında bir tür çoklu blog uygulaması olduğu izlenimine sahip oldum. Farklı kategorilerde düzenlenmiş ve amacında da belirtildiği gibi Türkçe içeriğe sahip bir çok yazı bulunuyor.

Rahat takip edilebilir ve düzenli tasarımının yanında alt alan adları ile kategoriler de birbirinden ayrılmış. Bu sayede ileride oluşabilecek niş alanlardaki yazıların ilgilileri tarafından takip edilmesi de kolaylıkla sağlanabilecektir.

Bir tek merak ettiğim maddi ve manevi destek tarafı. Tanıtımda da belirtildiği gibi Türkçe içeriği destekleyecek yol arkadaşlarına bu yönde destekler verildiği söyleniyor. Bu konuda eğer servisin sahipleri detaylı açıklama yapar ve desteklerin kapsamını açıklarlarsa sanırım daha etkili geri dönüş alacaklardır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.