Pingdom web girişiminizi sizin için izliyor

Pingdom web girişiminizi sizin için izliyor

Pingdom.comPingdom, web sunucunuza bağlı tüm servisleri istediğiniz zaman aralıklarında takip eden ve sunucunun cevap vermediği durumlarda size e-mail ya da SMS ile uyarı gönderen bir servis.

Ücretli bir servis olan Pingdom aylık $9.95 ancak 30 günlük deneme sürümü sizden hiçbir bağlayıcı bilgi istemeden sunuluyor. Ayrıca deneme sürümüne kayıt olmanız durumunda size ilk ödeme için %70 oranında bir de indirim sunuluyor. Bu indirim size ilk ödemeniz için uygulandığından, bunu ister yıllık ödemeyi bir seferde gerçekleştirmek için isterseniz de aylık olarak bir sefere mahsus indirim sahibi olmak için kullanabilirsiniz. Açıkcası benim tercihim yıllık üzerinden kullanmak olurdu çünkü büyük maliyet farkı yaratıyor.

Pingdom.com

Servisin müşterileri arasında Alexa, FeedBurner, CrazyEgg, Nokia, Remember The Milk gibi tanıdık şirketler bulunması benim dikkatimi çekti. Bu yüzden de Pingdom'u denemek için ücretsiz bir hesap açtım.

Servise üyelik sadece 3 alan doldurmakla tamamlandı. Sonrasında Webrazzi için bir izleme kaydı oluşturdum. Servis toplamda 5 adet kayıt açmanıza imkan tanıyor. Yani 5 farklı web sitesini ya da aynı siteye ait 5 farklı servisi (FTP, SMTP, IMAP, POP3, HTTP vs.) izlemeye alabilirsiniz.

Sunucunun cevap vermediği durumlarda e-mail mi yoksa SMS ile mi uyarı istediğinizi belirtiyorsunuz. Ayrıca sistem tekrar düzeldiğinde uyarı almak isteyip istemediğinizi de belirtiyorsunuz.

Kullanımı çok kolay olan Pingdom'u problem ve müdahalede gecikme kaldırmayacak web girişimleri için kesinlikle öneriyorum. Ayrıca servisin kullanım kolaylığı ile birlikte başarılı arayüzünün de örnek olarak göz önünde bulundurulmasını tavsiye ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.