Farklı bir program arşivi Deligio

Deligio.comStandart program indirme sitelerinden farklı olarak, programları etiketleme ve favorilerinize ekleme özellikleri bulunan Deligio'nun programları puanlama ve yorumlama gibi olmazsa olmaz özellikleri de bulunuyor.

Bu şekilde bir giriş yaptığımda aslında servisi çok da iyi anlatamadığımı farkettim. Aslında Deligio için social downloading (sosyal dosya indirimi) gibi bir tabir kullanırsam sanırım çok daha iyi anlaşılacak.

Web 2.0 tadında bir program arşivi olan Deligio basit arayüzü, kolay kullanımı ve etiketleme sisteminin sağladığı fayda ile bildiğimiz servislerin aksine son derece inovatif tarzı ile dikkatimi çekti.

Özellikle fark yarattığı özelliklerine baktığımızda, belirli bir etiket ile başlayıp, sonrasında farklı etiketleri aramaya katarak ilerlemek istediğiniz programa ulaşmanızı kolaylaştırıyor. Bunun yanında AJAX ile desteklenmiş favorilere ekleme özelliği de beğendiğiniz programlardan kendi arşivinizi oluşturmanız için keyifli bir araç olarak gözüküyor.

AJAX demişken, Deligio'nun genel yapısı AJAX ile modellenmiş. Bu sayede de zaten son derece kolay olan arayüz, kullanım kolaylığı ve hız ile birleşip bu başarılı uygulamayı yaratmış.

Hayata geçirilmesinin kolay olmasının yanında, kapsamındaki programlara sadece link veriyor olmasından dolayı maliyetlerinin düşük olacağı da göz önünde bulundurulduğunda, girişimciler için ülkemizde de uygulanabilecek bir model olduğunu belirtmek isterim.

İşin girişim boyutunun yanında, Deligio'yu program arayan kullanıcılar için de denenebilecek bir kaynak olarak gösterebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.