YouTube'un mobil uygulamasına yeni video formatları geliyor

YouTube'un mobil uygulamasına yeni video formatları geliyor

Geçtiğimiz günlerde yeni tasarımını tanıtan YouTube, yakında mobil uygulamasından her türlü formatta videonun izlenebileceğini duyurdu. Platform, söz konusu video izleme ya da oluşturma olduğunda kullanıcısına mükemmel bir deneyim yaşatmak istediğini söylüyor.

Gelecek haftalarda hayata geçecek olan özellikle, video formatı ister kare, dikdörtgen ya da dikey olsun, kullanıcılar artık orjinal formatına göre videoyu uygulamadan izleyebilecekler.

Şirket, kullanıcıların mobilden video oluşturmada en rahat çekimin dikey biçimde olduğuna  yönelik yorumlara kulak vermişe benziyor. Öte yandan uygulamada bol bol dikey biçimde çekilmiş videolar göreceğiz gibi de görünüyor.  Bu yeni özelliği blogundan duyuran YouTube, videoların mobil ekrandan nasıl görüneceğini de aşağıdaki örnekle gösterdi.

Mesajlaşma özelliği hayata geçiriliyor

Aylık 1,5 milyar kayıtlı aktif üyesi olan platform pazarda agresif bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.  Şirket, geçtiğimiz yıl  YouTube uygulaması aracılığıyla kullanıcıların, arkadaşlarının görmek isteyebilecekleri videoları onlarla direkt mesajlaşma üzerinden paylaşabileceğini duyurmuştu. Öte yandan kullanıcılar  videonun linkini direkt paylaşmak yerine, arkadaşları ile sohbet başlatarak süreci daha interaktif bir hale getirebilecek.  Sohbet esnasında metnin yanı sıra video çekilip paylaşılabilecek hatta emojiler bile gönderilebilecek. Türkiye ile ilgili henüz bir açıklama gelmese de bu özelliğin önümüzdeki haftalarda önce Latin Amerika ülkelerinde, ardından ABD'de kullanılması bekleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=feBF_IY-HI8

Bir tür video oluşturma, paylaşım ve mesajlaşma ağına dönüşen YouTube, bu akıllı adımı ile daha fazla aktif kullanıcıyı kendisine çekecek gibi görünüyor. Ancak uygulamanın mesajlaşma özelliğinin kullanıcı gözünde bazı eksikleri var gibi görünüyor.  Çünkü mesajlaşma kısmında yer alan  'arkadaşlık diyagramında' kişilerin gerçek arkadaşlarının yanı sıra gmail üzerinden iletişim kurdukları kişilerin de aynı çemberde görüneceği biliniyor. YouTube bu sorunu çözmek için nasıl adımlar atacak, hep birlikte göreceğiz.

YouTube Red'e yeni seriler geliyor

Bugüne kadar 37 orjinal seri ve film yayınlayan YouTube Red hızlıca büyümeye devam ediyor. Yaklaşık 250 milyar izlenme yakalayan YouTube Red,  yakında hayata geçecek 12 yeni projesini bir aşağıdaki video ile duyurdu.

https://www.youtube.com/watch?v=XNT5dYY-ih0

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.