Google Posts yerel işletmelerin kullanımına açıldı

Google Posts yerel işletmelerin kullanımına açıldı

Doğrudan Google'ın içerik sonuçlarında içerik paylaşmanızı sağlayan Google Posts bir süredir ünlülerin, spor takımlarının, spor liglerinin, film stüdyolarının ve müzelerin kullanımına sunulmuştu. Türkiye'de hizmet vermeyen servis bir sosyal ağ tarzında Google arama sonuçlarında paylaşımda bulunulmasını sağlıyor.

Bu hizmeti kullanarak görsel, video, GIF ve metin içerikler paylaşabilen kullanıcılar, aynı zamanda sitelerine trafik de çekebiliyordu. Artık yerel işletmeler de bu özelliği kullanarak etkinlikler oluşturabilir, ürünlerini ve hizmetlerini Google Arama Sonuçları'nda ve Haritalar'da gönderi olarak paylaşabilir.

Google ayrıca işletmelerin günlük özel menüleri ve güncel promosyonları paylaşabileceklerini, etkinlikleri duyurabileceklerini ve yeni ürünlerini sergileyebileceklerini ifade ediyor. Yerel işletmeler için önemli özelliklerden biri de bu gönderilerin siteye trafik çekebilmesi. İşletmeler, paylaşacakları gönderilere link yerleştirerek hedef kitlelerini web sitelerine çekebiliyor. Böylece bir sonraki adımda sayfalarına gelen müşteri adaylarının e-posta adresini isteyerek onlara bülten gönderebiliyor ya da onları özellikle belirlenen ürün sayfalarına yönlendirebiliyorlar.

Bu özelliği kullanmak isteyen işletmeler, gönderilerini webde ya da Google My Business uygulamasında oluşturabilirler. Uygulama, Android ve iOS'ta mevcut.

Bu hizmetin geçmişine bakacak olursak, Google'ın bu özelliği ilk olarak ABD seçimlerinde test ettiğini görebiliriz. O zamandan bu yana yavaş yavaş daha fazla kullanıcıya hizmet vermeye başlayan bu özellik, son olarak Brezilya'da kullanıma açıldı.

Açıkçası Google Gönderileri'ne baktığımda sosyal ağı olmayan bir içerik bütünü görüyorum. Buradan yola çıkarsak Google+'taki başarısızlığı göz önünde bulundurulduğunda Google'ın yeniden bir sosyal ağ yaratmaya çalıştığı düşünülebilir. Tüm bu süreçte Facebook'un işletmeler üzerinde yakaladığı içerik temelli yapı, belki de Google'ın ilham kaynaklarından biri olmuştur. Bir sosyal ağ olup olmayacağı belirsizliğini korusa da "Reklam" tamamen Google'ın işi! Bakalım ülkemizde ne zaman hizmet vermeye başlayacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.