Paraşüt, 500 Startups ve Diffusion'ın katıldığı turda 2 milyon dolar yatırım aldı

Paraşüt, 500 Startups ve Diffusion'ın katıldığı turda 2 milyon dolar yatırım aldı

Paraşüt, bulut tabanlı finansal yönetim uygulaması için, 2 milyon dolarlık üçüncü yatırım turunu kapattı. Diffusion Capital Partners (DCP) ve 500 Startups'ın yeni yatırımcılar olarak katıldığı tur, girişimin halihazırda yatırımcısı olan Revo ve Ribbit Capital'ın katılımıyla gerçekleşti.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) finansal operasyonlarını daha verimli yönetebilmesini desteklemek hedefiyle 2013 yılından bu yana web tabanlı fatura ve finans yönetim hizmeti sunan Paraşüt, yeni yatırımla birlikte ürün ve servislerini geliştirmeye devam edecek. Geçtiğimiz yıl Paraşüt Harcamalar mobil uygulamasını yayınlayan Paraşüt, yakın zamanda yaptığı Akbank Direkt entegrasyonuyla dikkat çekmişti. Entegrasyon kullanıcılarının giderlerini tek tıkla Paraşüt'e aktarabilme kolaylığının yanı sıra banka ödemelerini de Paraşüt üzerinden yapabilme olanağı sağlıyor.

Üçüncü tur yatırımla ilgili açıklamasında Paraşüt’ün Kurucu Ortağı SeanYu, Paraşüt'ün bugün 110 binden fazla KOBİ'ye ulaştığı bilgisini veriyor ve "Aldığımız bu üçüncü yatırımı hizmetlerimizi daha da geliştirmek için kullanacağız" diyor. 

Paraşüt, 2015 ve 2016 yıllarında Wired UK tarafından İstanbul'un en gözde 10 girişimi arasında gösterilmişti. Paraşüt, geçtiğimiz yıl Revo ve Ribbit'ten toplam 5,2 milyon TL tutarında iki tur yatırım almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.