Samsung akıllı telefonlarda kullanılacak sanal gerçeklik ekranını tanıttı

Samsung akıllı telefonlarda kullanılacak sanal gerçeklik ekranını tanıttı

samsung-4k-akilli-telefon-ekraniSamsung'un akıllı telefon pazarında iddialı bir oyuncu olduğu kadar ekran teknolojileri ve televizyonlar konusunda da öncü şirketlerden olduğu biliniyor. Şirket akıllı telefonlarda kullanılmak üzere tasarladığı yeni sanal gerçeklik ekranını tanıttı.

UploadVR'ın aktardığına göre Samsung düzenlediği etkinlik ile geliştirdiği ekranın ilk demo gösterimini yapmış. 5,5 inç büyüklüğündeki ekran 3840 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip. Bu çözünürlük oranı ile ekran 4K teknolojisine sahip. 806 PPI olan ekranın parlaklık oranı ise 350 nit. Ekran Samsung tarafından özellikle akıllı telefonlarda sanal gerçeklik deneyimini kullanıcılara yaşatmak için tasarlanmış.

Samsung akıllı telefon endüstrisinde küçük ekrana(televizyonlarla karşılaştırıldığında) 4K teknolojini sığdıran ilk şirket değil. Bilindiği gibi Sony'nin geçen yıl ürettiği Z5 Premium 4K ekrana sahipti. Ancak Samsung'un akıllı telefon pazarındaki konumunu düşünürsek 4K ekranlar Samsung'un akıllı telefonlarıyla geniş kullanıcı kitlelerine yayılabilir. Samsung ise geliştirdiği ekranın henüz prototip aşamasında olduğunu belirtmiş.

Görsel Kaynak: UploadVR

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.