Günün ilk kahvesini alarmlı saatiniz hazırlasın

Günün ilk kahvesini alarmlı saatiniz hazırlasın

Porof. Zihni Sinir "proce"lerinden biri daha karşımızda. Sizi kahve hazırlayarak uyandıran bir alarmlı saat! Bu hizmeti yakın gelecekte bir robottan almayı umardım fakat alarmı saat de olur. "Barisieur" adlı bu ürün henüz geliştirilme aşamasında fakat şimdiden burnumuza güzel kahve kokuları gelmeye başladı.

barisieur-5

Modern insanın en büyük dertlerinden biri, iyi bir iş sahibi olmak ve ona gidebilmek için sabah erken saatte uyanmak. Güne nasıl başlarsanız öyle gider denir ya?Barisieur adlı bu ürün, güne güzel kokulu bir fincan kahveyle başlamayı sevenlere güzel bir vesile yaratıyor. Hani o ünlü reklam repliğinde olduğu gibi; "kokusunda davet var".

barisieur-1

Girişimciler, kendi hayatlarından yola çıkarak kollektif bilinç altımızı iyi biçimde okuyup ona göre ilginç fikirler geliştiriyorlar. Bazısı en başta çok parlak bir fikir gelse de günlük hayatta kendine yer bulamayarak siliniyor. Bir başka zaman, başka biri tarafından tekrar "icat edilip" piyasaya sürülene kadar. Dünyanın en korkunç şeylerinden biri, berbat bir alarm sesiyle uyanmak olsa gerek. Sevdiğiniz dinlendirici bir şarkıyla uyanmak daha zor olabilir. Bu yüzden alarm sesinin sizi yataktan fırlatacak kadar etkili olması gerekiyor.

barisieur-2

Pratik bir melez ürün

Uyandıktan sonra mutfağa gidip su ısıtmaya ve kahve demlemeye en üşenilen zaman dilimi... Bu yüzden, siz uyandıktan sadece 1 dakika sonra kahvenizi hazır eden bir makine üzerinde çalışılıyor. İngiltere merkezli endüstriyel tasarım ofisi Josh Renouf, bu parlak fikri uygun bir mekanizma ile hayata geçirmek üzere çalışıyor. Kahve makinesi ile alarmlı saati ustaca birleştirerek melez bir ürün ortaya çıkaran Josh Renouf, Barisieur ile güne başlamak için oldukça pratik bir çözüm vadediyor. Uyumadan önce yeterli miktarda su ve kahve koyup uyanacağınız saati girmeniz yeterli. Korkunç alarm sesleri yerine nefis kahve kokusu eşliğinde kahve makinesinin fokur fokur yumuşak sesiyle uyanmak rüya gibi geliyor değil mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.