Gold Bilgisayar ve iştiraklerine iflas erteleme

Gold Bilgisayar ve iştiraklerine iflas erteleme

Türkiye'nin en eski teknoloji perakende zincirlerinden olan, Gold Bilgisayar adıyla tanınan Gold Group şirketleri için iflas çanları çalmaya başladı. Şirketle ilgili farklı kaynaklardan aldığımız son duyumlara göre Gold, Gold Teknoloji Marketleri ve diğer birkaç iştiraki hakkında iflas ertelemeye gitmek üzere mahkemeye başvurdu ve mahkeme bu şirketlere denetçi kayyum atanmasına karar verdi.

Gold Teknoloji Marketleri ve Hızlıal.com için iflas erteleme

Gold Group Türkiye'de Gold Teknoloji Marketleri ile birlikte Hızlıal.com (Trend Mağazacılık ve İnternet Hizmetleri), Metro Elektronik, GSA Saat, Pegasus Bilgi Teknolojileri, GTA Tekstil ve Nova Elektronik gibi 22 marka ve şirketle e-ticaret, bilişim, elektronik, tekstil ve aksesuar alanında faaliyet gösteriyor. Şirketin iflas erteleme için mahkemeye başvurduğu iletilen markalar arasında Hızlıal.com ve Gold Teknoloji Marketleri yer alıyor. Bunlarla birlikte GSA Saat ve Metro Elektronik de adı geçen diğer şirketler.

İflas ertelemeye gidince ne oluyor?

Türkiye'de herhangi bir şirketin iflas ertelemeye gitmiş olmasının ön koşulları arasında şirketin batık olması ve inandırıcı bir iyileştirme projesinin olduğunu ileri sürülebilmesi yer alıyor. Bize ulaşan bilgiler Gold'un yüklü miktardaki bir alacağının bir süredir ödenmemesi nedeniyle ilgili şirketlerin çalışamaz noktaya geldiği yönünde.

İflas erteleme talebinde bulunması ise şirketlerin iflastan kurtulmak için süre istemiş olduğu anlamına geliyor. Zira bu sürede şirketin amme alacakları da dahil şirkete aleyhte açılan neredeyse tüm icralar durmuş oluyor. Bu süreçte mali durumunu düzeltebilmesi için bir proje gösteren şirketin iyileştirilmesi sırasında, yönetim ve denetim yapmak ve malvarlığını korumak amacıyla mahkeme tarafından bağımsız bir kayyum atanıyor.

Gold Group iştiraklerinin iflas ertelemeye gitmiş olması iflas ettikleri anlamına gelmiyor ancak şirketin ciddi bir bunalımda olduğunu doğruluyor. İflas ertelemede adı geçen şirketlerden biri olan Hızlıal.com'un geçtiğimiz Eylül ayında Japonya merkezli bir grupla yatırım görüşmelerinde olduğu yönünde duyumlar bize ulaşmıştı.

Konuyla ilgili Gold Group'tan bize ulaşan resmi bir açıklama henüz yok. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: Bize ulaşan yeni bilgiler Sanalpazar.com'un iflas erteleme başvurusu yapılan şirketler arasında yer almadığı yönünde. Bu konudaki detayları ilgili haberimizde görebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.