iOS için Firefox uygulaması ilk olarak Yeni Zelanda'da pazara çıkıyor

iOS için Firefox uygulaması ilk olarak Yeni Zelanda'da pazara çıkıyor

Mozilla, bir türlü giriş yapamadığı iOS platformuna (iPhone, iPad, iPod Touch) sonunda teşrif ediyor. Android tarafındaki mobil tarayıcı rekabetini iOS'a taşımak isteyen Mozilla, iOS için Firefox uygulamasını Yeni Zelanda'dan başlayarak pazara sunuyor.

Mozilla'nın yaptığı açıklamaya göre iOS için Firefox'un genele açık ilk önizleme sürümü bu yıl içinde bir kaç ülkeye daha açılarak test edilecek. Mozilla, alacağı geri bildirimleri değerlendirdikten sonra Firefox  iOS uygulamasını dünya genelinde kullanıcıların beğenisine sunacak.

İlk önizleme farklı arama motorlarından akıllı arama önerileri sunuluyor. Yer imleri, şifreler ve tarayıcı geçmişi masaüstü sürümünden Firefox iOS uygulamasına taşınabiliyor ve sekmeler önizleme halinde görülebiliyor.

Firefox iOS uygulamasi

Şimdilik temel özelliklerle kullanıma sunulan Firefox iOS uygulamasının test süreçlerinin sonunda tam teşekküllü şekilde App Store'a girmesi bekleniyor ki Firefox Türkiye'nin Twitter hesabından paylaştığı üzere Firefox iOS'in Türkçe sürümü de hazırlanıyor.

iOS, Firefox için taze kan olabilir mi?

Hatırlatmak gerekirse Mozilla, Google Play'de Firefox için iki mobil tarayıcı ile varlığını sürdürüyor ve iOS tarafında da aynı noktaya gelmemesi için bir neden gözükmüyor. Mozilla şimdiye kadar iOS'ta yer almanın açık kaynak tarafındaki belli endişelerini taşıyordu ama görünen bu endişeler geride kalmış.

iOS için Firefox çalışmalarının başladığı ilk kez Mayıs ayında duyurulmuştu ve muhtemelen 2016 başında tüm dünyaya açılmış olacak. iOS'in Firefox için taze kan olup olmayacağını düşünüp Statcounter'a baktığımızda Chrome'un yüzde 33.5 payla ilk sırada ve en yakın rakibi Safari'nin ise yüzde 17,5 payla 2. sırada olduğunu görüyoruz.

iOS Firefox için taze kan olarak yorumlanabilir ama Android'de halen istediğini alamayan Firefox'un iOS tarafında Sarafi gibi zor bir rakibi nasıl alt edeceği ise büyük bir soru işareti.

Source: StatCounter Global Stats - Browser Market Share

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.