Blackberry, doküman güvenlik yazılımları geliştiren Watchdox'u satın alıyor

Blackberry, doküman güvenlik yazılımları geliştiren Watchdox'u satın alıyor

DRM Dokuman guvenligi Blackberry 2Bir zamanların popüler akıllı telefon üreticisi Blackberry kendi yolunda ilerlemeye devam ediyor. Yılbaşında Samsung tarafından satın alınacağı yönünde dedikodular gerçeğe dönüşmedi ancak Kanadalı şirket yeni bir satın almaya değerini arttırıyor.

İlk olarak İsrailli kaynaklarda yer alan haberler Blackberry'nin İsrailli WatchDox.com'u satın aldığını duyurdu ve ardından Watchdox'dan resmi açıklama geldi. 2008 yılında Confidela adıyla kurulan şirket, DRM, döküman koruması ve paylaşımı üzerinde teknolojiler geliştiriyor.

Rakam paylaşılmasa da kaynaklara göre 150-200 milyon dolar arası bir bedelle satın alınan girişim 100 kişilik bir AR-GE ekibini bünyesinde barındırıyor. Bir çok İsrailli şirket gibi AR-GE ekibini İsrail'de konumlandıran WatchDox'un Palo Alto, Londra ve New York ofisleri de bulunuyor.

DRM Dokuman guvenligi

İsrailli girişim şimdiye kadar 36 milyon dolara yakın yatırım toplamayı başarmış ve Wikileaks belgelerinin sızdırılması vb. gelişmelerle artan değerini korumaya devam ediyor. Bu satın alma Blackberry gibi şirketlere dönük bir üretici için de oldukça anlamlıgözüküyor. Keza Blackberry, Almanya merkezli mobil güvenlik şirketi Secusmart'ı da satın almış ve bu alandaki ilgisini göstermişti.

Blackberry, masraflarda kesintiye giderek son çeyrekte 28 milyon dolar kâr elde ettiğini açıklamıştı. Gelirleri de bir yıl öncesine göre 316 milyon dolar düşüşle 660 milyon dolar olarak kaydedilmişti. Henüz şirket için yazılım satışlarının payı çok küçük olsa da Blackberry'nin yazılım tarafındaki yatırımları gelecek vaadediyor ve şirketin değerini artırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.