Marvel prototiplerinizi Android uygulamasına dönüştüren bir araç yayınladı

Marvel prototiplerinizi Android uygulamasına dönüştüren bir araç yayınladı

Herhangi bir web ya da mobil uygulamanın yazılımı tamamlanıp nihai ürün ortaya çıkmadan önce oluşturulan ama çalışmayan, çalışmasa da fikir veren ve proje ekiplerinin ortak bir dilde iletişim kurabilmelerini sağlayan çalışmalara bildiğiniz gibi 'prototype' yani prototip diyoruz.

Marvel web ve mobil uygulamalar için geliştirilen, tanınmış bir prototip aracı. Android, iOS ve web için .psd dosyaları ya da görsellerden kolayca, herhangi bir kod bilgisine sahip olmadan, prototip oluşturabilmenize yarayan Marvel, Dropbox entegrasyonu sayesinde oluşturduğunuz prototiplerin otomatik olarak güncellenebilmesini de sağlıyor.

Marvel bunun dışında uygulama üzerinde takımlar kurmanıza, bu takımlara proje çalışanlarını davet etmenize de olanak tanıyor. Uygulamanın bunun dışında öne çıkan bir başka özelliği de kullanıcılarına SurveyMonkey gibi çeşitli geri bildirim toplama araçlarını da kullanma imkanı tanıması.

Marvel, kısa bir süre önce, Product Hunt'ta da fazlasıyla dikkat çeken, yeni bir özellik duyurdu. Bu özelliğe göre oluşturduğunuz prototipleri .apk dosyası olarak kullanıcılarına sunabilen Marvel, bu çıktının Android cihazlara yüklenebilmesine olanak tanıyor.

Bu arada hemen aşağıda Marvel'in tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Marvel'in Pro kullanıcılarına sunulan bu yenilik sayesinde aynı şekilde .psd ya da imaj dosyalarını kullanarak kolayca oluşturduğunuz prototipleri dakikalar içinde bir Android uygulamasına dönüştürebiliyorsunuz. Böylelikle gerçeğe çok daha yakın bir deneyimle uygulama fikrinin yazılımını yapmadan diğer proje çalışanlarıyla konuşabilmeniz ya da potansiyel müşterilerinizle çeşitli testler yapabilmeniz de mümkün oluyor.

Android platformunda .apk dosyasıyla herhangi bir Android tabanlı cihaza kolayca uygulama yükleyebiliyorsunuz. Yani Marvel'in bu özelliği sayesinde herhangi bir kod bilgisine sahip olmayan kişiler bile Android üzerinde gerçek bir uygulamaymış gibi fikirlerinin çıktılarını görebiliyor.

Kullanıcı başına aylık 10 dolardan başlayan fiyatlarla yayında olan Marvel'i detaylıca inceleyebilir, dilerseniz yazıda bahsettiğimiz yeni Android özelliğine göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.