Motorola küllerinden doğdu, Hindistan'da 1 yılda 3 milyon telefon sattı

Motorola küllerinden doğdu, Hindistan'da 1 yılda 3 milyon telefon sattı

Lenovo, Motorola'nın mobil birimini Ocak 2014'te Google'dan satın almıştı. O günden sonra Lenovo yönetimindeki Motorola Şubat 2014'te Hindistan'da tekrar akıllı telefon satışına başladı.

Temmuz 2014'te 1 milyon adet akıllı telefon sattığını duyuran şirket bugün ortaya çıkan bilgilere göre 2014 yılının genelinde Hindistan'da toplam 3 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş.

Hindistan'ın en büyük e-ticaret sitelerinden bir tanesi olan Flipkart ile işbirliği yapan şirket yapılan anlaşma çerçevesinde Motorola marka akıllı telefonları özel olarak online satışa sunmuştu. 2014 yılına damga vuran şirketlerinden biri olan Xiaomi’de Temmuz 2014'te 3 farklı akıllı telefon modeliyle Hindistan pazarına giriş yapmıştı. Temmuz-Aralık ayındaki dönemde ise yeni girdiği pazarında Xiaomi, 1 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirmiş.

Hindistan'ın yerli akıllı telefon üreticileri olan Micromax ve Karbonn'da pazardaki bu rekabetin artmasından sonra Lenovo, Xiaomi gibi rakiplerle başedebilmek için özellikle donanım üzerine yoğunlaşacağı ve daha güçlü akıllı telefon modelleri çıkararak pazardaki payını korumaya çalışacak.

2014 yılını 3 milyon akıllı telefon satışı ile kapatan Motorola'ya bu başarısından sonra küllerinden doğdu diyebiliriz. 2015 yılına özellikle Asya pazarına odaklanacağını söyleyebileceğimiz şirket güçlü rakiplere karşı 2015 performansını ve stratejisini izleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.