2014 yılında Çin'de en yüksek değerlemeye ulaşmış 13 girişim [İnfografik]

2014 yılında Çin'de en yüksek değerlemeye ulaşmış 13 girişim [İnfografik]

Çin ve Uzak Doğu internet pazarı birçok yönden kendilerine has keskin dokulara sahipler. Asya pazarındaki kullanıcıların alışkanlıkları Avrupa ve Amerika'ya göre oldukça farklılıklar içeriyor.

Bunda akla gelebilecek ilk örnek ise oyunlar. Oyun yapımcıları Asya'yı hedeflediklerinde bambaşka bir kültürle karşı karşıya kalacaklarını biliyorlar. Özellikle RPG, JRPG tarzında oyunlar popülerken, bu oyunlar binlerce satır diyalog içeriyorlar.

Bu yazımızda ise sizlere yaklaşık 1,4 milyar insanın yaşadığı Çin'de 2014 yılının en değerli girişimlerini aktaracağız.

Alibaba'nın halka arzıyla birlikte tekrar tüm gözlerin bir anda üzerine çevrildiği Çin internet pazarında, kendi içerisinde milyar dolar değerlemeye ulaşmış onlarca şirket olduğunu söyleyelim. Yabancı büyük şirketlerin ise bu pazara giriş yaparken özellikle hükümet tarafından sıkı takip ve kontrole alındığını bununda Orta Doğu, Avrupa ve Amerika'lı şirketler için bir handikap olduğunu söyleyebiliriz.

Çin'de 2014 yılının en değerli girişimlerinin listelendiği infografikte birinci sırayı akıllı telefon, tablet ve donanım üreticisi Xiaomi alıyor şirket yakın zamanda Türkiye pazarına açılacağını resmi olarak açıklamıştı. Şirketin değerlemesi yaklaşık 10 milyar dolar. İkinci sırada isi Didi Dache var. Uber benzeri olarak Çin'de hizmet veren Didi Dache'nin 100 milyondan fazla kullanıcısı var ve şirketin değerlemesi Nisan 2014 ile birlikte yaklaşık 3,5 milyar dolar.

Üçüncü sırada ise Meituan yer alıyor. Çin'in en büyük grup satın alma sitelerinden biri olan Meituan özellikle hizmet, yerel restoranlar ve barlara dönük kampanyalara odaklanıyor. Şirketin Mayıs 2014 ile birlikte değerlemesi yaklaşık 3 milyar dolar.

China-Most-Valuable-Startup-4-AG-PNG

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.