Jolla'nın iPad alternatifi tableti 40 saat içinde 1 milyon dolar destek barajını aştı

Jolla'nın iPad alternatifi tableti 40 saat içinde 1 milyon dolar destek barajını aştı

jolla tablet ipadMobil işletim sistemi pazarında yeni bir soluk olan Jolla'nın yeni tabletini kitlesel fonlamaya açtığından bahsetmiştik. Ciddi bir ilgiyle karşılaşan Jolla Tablet, 40 saatten az bir süre içinde 1 milyon dolar sınırını aştı.

Nokia’nın yeni tableti N1 tabletiyle aynı zamanda adını duyuran Jolla Tablet, indiegogo'da 380 bin dolar toplama hedefiyle yola koyulmuştu ama hedefinin çok üzerinde bir başarı yakaladı. Kampanyanın sona ermesine 16 gün olmasına rağmen şu anda 1.2 milyon dolar destek toplamış durumda.

Artan ilgiye paralel olarak destek kampanyasını Avustralya ve Kanada'yı da kapsayacak şekilde genişleten Jolla, çıkış yaptığında Avrupa Birliği ülkelerine ek olarak ABD, Çin, Hong Kong, Hindistan ve Rusya pazarlarına ulaşmayı hedeflemişti.

Android uygulamalarını destekleyen iPad alternatifi

Jolla kurucularından Marc Dillon, açık kaynak kodlu Sailfish OS ile pazara iddialı ürünler sürdüklerini düşünüyor. Akıllı telefon modelinin henüz patlama yapmadığını ve Jolla uygulamalarının binlerle ifade edildiğini söyleyen Dillon, Sailfish OS'un Android uygulamalarını da desteklediğini hatırlatarak bu konudaki çekinceleri karşılamaya çalışıyor. Diğer yandan Jolla tablet, iPad Mini'in tahtını sarsmak istiyor.

Akıllı telefonda 100 euro indirim

Hedefini yüzde 300'ün üzerinde bir başarıyla gerçekleştiren Jolla, bu başarısını kutlamak ve kullanıcılardan aldığını onlara geri vermek için akıllı telefon fiyatında 100 Euro indirime gittiğini açıkladı. Yarın gün sonuna kadar sürecek kampanya sayesinde kullanıcılar Jolla telefonuna 249 dolara sahip olabilecek ki Jolla Tablet'in de 249 Euro'ya pazara sunulması planlanıyor.

İlk telefonunu Mayıs 2013’te tanıtan Jolla rotayı Asya’ya çevirmişti ama Firefox OS gibi Türkiye'yi pas geçtiğini görüyoruz. Bu konuda bir gelişme olması durumunda da sizleri bilgilendirmeyi umuyoruz.

Son olarak Jolla'nın yeni Nokia olup olmayacağı şimdilik meçhul ama Finlandiyalıların bu konuda özgüven sahibi olduklarını kesinlikle söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.